COVID-19: pacientă de 71 de ani, cea mai în vârstă care s-a vindecat de infecție

Angela Sabău |
Data publicării:
Batrâni
Batrâni

O femeie de 71 de ani s-a vindecat de coronavirus și a fost externată azi din spital. Este cea mai în vârstă pacientă care s-a vindecat de Covid-19 la SJU Alba Iulia. 

O femeie de 71 de ani infectată cu COVID-19 s-a vindecat şi a fost externată, marţi, din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, aceasta fiind cea mai în vârstă dintre cei 11 pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus trataţi în unitatea amintită declaraţi vindecaţi,notează agerpres.ro. Potrivit unui comunicat de presă "o femeie în vârstă de 71 de ani, îngrijită în cadrul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, s-a vindecat de COVID-19", pacienta fiind externată marţi, "după ce rezultatele a două teste, efectuate luni şi marţi în cadrul laboratorului propriu al SJU Alba Iulia, au ieşit negative".

Starea de sănătate a femeii va fi monitorizată, la domiciliu, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Acesta este al 11-lea caz diagnosticat cu COVID-19 tratat în cadrul SJU Alba Iulia şi declarat vindecat.

Reprezentanţii SJU Alba Iulia au menţionat, pentru AGERPRES, că pacienta externată marţi este cea mai în vârstă dintre persoanele tratate aici declarate vindecate. Ceilalţi 10 pacienţi externaţi au între 36 şi 63 de ani.

În prezent, în cadrul secţiei de boli infecţioase din cadrul spitalului din Alba Iulia, special amenajată pentru tratarea şi îngrijirea pacienţilor bolnavi de COVID-19, mai sunt internaţi 11 pacienţi pozitivi.

Până marţi, în judeţul Alba au fost înregistrate, potrivit DSP Alba, 159 de cazuri, cu 4 mai multe decât numărul menţionat în informarea GCS.

Au fost înregistrate 5 decese, dar şi 39 de persoane vindecate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel