COVID-19: plasmă de convalescent, primii 5 donatori în București. Acad dr Irinel Popescu explică

Adisa Codruț / 30 apr 2020 / 22:29
EXCLUSIV
Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni
Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni

A început donarea de plasmă de convalescent COVID-19 în București, a anunțat academicianul Irinel Popescu în ediția de joi, 30 aprilie, a emisiunii Academia de Sănătate.

”Plasma de convalescent ar trebui să conțină un titlu suficient de anticorpi”, spune academicianul Irinel Popescu în ediția de joi, 30 aprilie, a emisiunii Academia de Sănătate. Acesta a precizat că s-au prezentat deja primii 5 donatori la Centrul de Transfuzii din București. Printre aceștia se numără și cadre medicale, continuă academicianul, ”care au avut boala și s-au oferit să doneze plasmă pentru a fi utilizată ca tratament în special la cazurile grave”.

”De această plasmă se leagă multe speranțe. Și noi ne exprimăm speranța ca tratamentul să înceapă în curând. Au fost elaborate și ghidurile de utilizare de către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă”, amintește academicianul. 

Ce efecte are acest tratament la pacienții în stare gravă, ce alte tratamente se încearcă și cu ce efecte, aflați în video: 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy