COVID-19: simptomul care te păcălește, până când este prea târziu

Angela Sabău |
Data publicării:

Pacienții cu COVID-19 au prezentat în ultima perioadă un simptom mai puțin obișnuit, de care nici nu au fost conștienți până când a fost prea târziu.

Pacienții cu COVID-19 se pot confrunta cu un simptom mai puțin obișnuit al bolii, dar care face ca boala să fie cu atât mai periculoasă, cu cât simptomul trece neobservat. Dr. Radu Ținu, dela Spitalul Floreasca din București, a explicat la Antena 3 că astfel, virusul își arată „parșivitatea”
Mai exact, explică medicul, sunt bolnavi de COVID care au o saturaţie mică de oxigen (până la 65%, în condițiile în care nu trebuie să scadă sub 93-94%), dar ei nu au simptome, sunt pe picioare, astfel că se simt destul de bine şi nu ajung la spital.
Apoi, brusc, aceşti bolnavi de COVID ajung în spital, intubaţi la Terapie intensivă. "Este ceea ce se numește `silent hypoxia` (hipoxia tăcută) și `happy hypoxia`. Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât în momentul în care ajungi să fii intubat. Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație - pe care o suporți foarte bine - și momentul în care ajungi să fii intubat", atenţionează medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel