COVID-19, testare: 50.000 de maramureșeni se pot testa gratuit

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste PCR
Teste PCR

Maramureșenii se pot testa gratuit (în limita a 50.000 de persoane) pentru COVID-19, printr-un proiect comun al consiliului județean și al primăriei. Începând de azi, platforma online pe care se pot înregistra cererile este activă.

”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, proiectul Consiliului Județean Maramureș, realizat în parteneriat cu Primăria Baia Mare, prin care 50.000 de maramureșeni vor putea fi testați până la finalul anului 2020, voluntar și gratuit pentru depistarea noului coronavirus SARS-CoV-2, a devenit operațional din 15 iulie.

Proiectul prevede achiziționarea de teste automate pentru aparatele Real-Time PCR, astfel încât să se reducă atât timpii, cât și riscurile și costurile testării. Acesta urmărește, de asemenea, sprijinirea mediului de afaceri prin testarea angajaților operatorilor economici din județ, astfel încât activitatea economică să poată fi reluată.

”Tot ce ce trebuie să facă maramureșenii care doresc  pentru să beneficieze de un test COVID-19 gratuit este să acceseze platforma online a proiectului la adresa testaminmaramures.ro, urmând pașii stabiliți până la confirmarea înscrierii. Este extrem de important să fie completate corect informațiile solicitate și să bifeze căsuțele care validează informațiile, precum și acceptul cu privire la regulamentul proiectului”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Totodată, cei care doresc informații suplimentare sau doresc să ajungă și mai ușor la platforma online pot face asta accesând pagina de Facebook a proiectului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” sau să viziteze site-ul Consiliului Județean Maramureș. 
”Sănătatea nu are preț, iar sănătatea maramureșenilor este prima noastră prioritate. Luptăm împreună împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus și testăm, testăm, testăm, așa cum Organizația Mondială a Sănătății a recomandat încă de la începutul pandemiei”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel