COVID-19: Toate cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Hunodoara, testate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste Covid-19
Teste Covid-19

Întregul personal de la Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara va fi testat pentru COVID-19. Unitatea medicală este una din cele mai afectate din județ.

Aproximativ 1.000 de persoane, toate agajate ale Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara vor fi testate pentru COVID-19, în următoarele zile. Testele vor fi făcute cu aparatul PCR, adică din cele mai performante, scrie hunedoralibera.ro. Potrivit lui Radu Budae, managerul instituției, până în prezent au fost testate cu noul aparat 40 de cadre medicale de la ATI și Boli Infecțioase (toate rezultatele au fost negative), iar la prima oră a început prelucrarea altor 15 probe recoltate luni după-amiază. „Facem o testare în afara definiției de caz pentru întregul personal, aproximativ 1.000 de persoane. Am început cu cei de la ATI și Boli Infecțioase, adică aceia care sunt cei mai expuși”, a declarat Radu Budae, managerul spitalului.

Definiția de caz agreata de DSP prevede izolarea timp de 14 zile a celui testat, chiar dacă rezultatul este negativ, ceea ce spitalele din prima linie nu își permit în această perioadă. De aceea, s-a apelat la testările „în afara definiției de caz”, utilizate de exemplu la Spitalul Clinic de Urgență Timișoara încă de la jumătatea lunii aprilie.

Județul Hunedoara are 392 de cazuri confirmate de COVID-19 și 47 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel