COVID: Peste 2.100 de zboruri anulate în întreaga lume, în ajunul Crăciunului. Nu mai are cine să le piloteze

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion
Avion

Companii aeriene au fost nevoite să anuleze peste 2.100 de zboruri în întreaga lume, în mare parte din cauza personalului diagnosticat cu COVID-19 și a răspândirii variantei Omicron de coronavirus. Aproape un sfert dintre zborurile anulate sunt Statele Unite.

Potrivit site-ului Flightaware, vineri la ora 15:40 GMT cel puțin 2.116 de zboruri erau anulate din cauza COVID, dintre care 499 sunt legate de Statele Unite, fie că sunt internaționale sau interne. Până joi, 2.231 de zboruri au fost anulate, potrivit sursei citate.

Multe companii au invocat noul val al pandemiei și a răspândirii noi variante, care afectează în special echipajele, ca fiind una dintre principalele cauze legate de aceste anulări.

Potrivit Flightaware, companiile americane United Airlines și Delta au fost nevoite să anuleze vineri peste 210 de zboruri sau 9% dintre cele programate.

Numai United Airlines a anulat 125 de zboruri pentru vineri, 24 decembrie 2021. Compania aeriană a citat un număr tot mai mare de cazuri de COVID-19 drept motiv, explicând că disponibilitatea echipajelor este afectată de personalul care este infectat și acest lucru a dus la o întrerupere a zborurilor lor programate. Deși aceste anulări au început abia de curând, semne ale lipsei de personal ale United au putut fi văzute cu câteva zile mai devreme, când compania aeriană a anunțat că va renunța 14 rute regionale de la hub-ul Washington-Dulles în primăvară, din cauza lipsei de piloți. Cu un număr de personal deja redus, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că creșterea cazurilor de COVID-19 a cauzat dificultăți operaționale la scară largă, notează Flightaware.

În mod similar, Delta Air Lines a anulat zeci de zboruri în SUA. Compania aeriană a dat o declarație cu privire la zborurile anulate, explicând că echipele Delta au „epuizat toate opțiunile și resursele - inclusiv rerutarea de personal și înlocuirea aeronavelor pentru a acoperi zborurile programate - înainte de a anula aproximativ 90 de zboruri pentru vineri”.

Între timp, United a decis ca unele dintre zborurile lor să fie făcute cu avioane mai mari pentru a acoperi cererea de bilete. Deoarece se confruntă cu o lipsă gravă de piloți Boeing 737, unele rute au fost modernizate brusc cu Boeing 777. Deși acest lucru ar putea oferi United provocări suplimentare, deoarece Boeing 777 necesită un echipaj de cabină mai mare decât avioanele mai mici pe care le vor înlocui, aceste schimburi de aeronave sunt în mod clar concepute pentru a evita anulările ulterioare, pe măsură ce milioane de oameni se duc acasă de săbători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel