COVID: Peste 5.600 de zboruri au fost anulate în perioada Crăciunului

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay

Peste 5.600 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene, în timp ce alte câteva mii au înregistrat întârzieri în perioada Crăciunului în întreaga lume, varianta Omicron a COVID-19 perturbând călătoriile din timpul sărbătorilor.

Răspândirea variantei mutante Omicron de coronavirus, potrivit site-ului Flightaware, sâmbătă la orele 13:40 se înregistrau 2.500 de zboruri anulate la nivel mondial, dintre care puțin peste 850 erau rute legate de SUA, fie că e vorba de legături internaționale sau interne. De asemenea, peste 3.500 de zboruri au înregistrat întârzieri la nivel global.

Vineri, circa 2.400 de zboruri au fost anulate și aproape 11.000 au înregistrat întârzieri, potrivit aceleiași surse, care a înregistrat deja aproape 800 de anulări prevăzute să aibă loc duminică.

Piloți, însoțitoare de zbor și alți membri ai personalului au fost nevoiți să intre în carantină după ce au fost expuși la COVID-19, ceea ce a constrâns companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri.

Potrivit Flightaware, United Airlines a trebuit să anuleze circa 439 de zboruri vineri și sâmbătă, adică circa 10% dintre cele programate.

Delta Air Lines a anulat la rândul său 280 de zboruri sâmbătă și 170 cu o zi înainte, invocând atât Omicron, cât și, punctual, condiții meteo nefavorabile. Mai mult de zece zboruri ale Alaska Airlines, angajați ai căreia au anunțat că „este posibil să fi fost expuși virusului” și trebuie să se izoleze, au fost de asemenea anulate.

Companiile aeriene chineze sunt la originea celor mai multe anulări de zboruri: China Eastern a suprimat circa 540 de zboruri, mai mult de un sfert din planul său de zbor, în timp ce Air China a anulat 264 de zboruri, tot aproape un sfert dintre zborurile prevăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel