Urmărește dezbaterea live

Creme cu placentă, noua modă în procedurile de înfrumusețare. Ioana Marinescu: Calitățile placentei sunt incredibile

EXCLUSIV
Creme cu placenta - Foto: Freepick @NickAlias @senivpetro
Creme cu placenta - Foto: Freepick @NickAlias @senivpetro

Ce rol are placenta în produsele de înfrumusețare.

Placenta este un organ temporar care se dezvoltă la femei în timpul sarcinii și leagă fătul de peretele uterului. Scopul placentei este de a furniza nutrienți și oxigen fătului. După naștere, organismul elimină placenta.

Deoarece placenta este bogată în nutrienți, extractul său a devenit un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele de față și măștile.

Majoritatea produselor folosesc extract de placentă de oaie. Cu toate acestea, unele produse folosesc extract de placentă de la oameni sau de la plante. Acesta din urmă este diferit de placenta provenită de la mamifere, dar unii consideră că oferă beneficii similare.

"Placenta este probabil unul dintre cele mai moderne tipuri de îngrijire a pielii, factorii de creștere și placenta.

Placenta este, așa cum știm, sursa vieții, fântâna vieții. De acolo, dintr-o sămânță se formează bebelușul. Dar, în ultimii 10 ani, placenta și factorii de creștere pe care-i conține sunt extrem de studiați în ceea ce privește refacerea epidermei.

Până la ce vârstă poți să bei lapte. Laptele fără lactoză, desființat. Asta e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

A aflat că are cancer pe creier în stadiul 2. Amorțeala, semnul înșelător: RMN-ul a declanșat semnale de alarmă. Spre șocul meu, biopsia a arătat că am și scleroză multiplă

Trucul care topește "șunculița". Cel mai bun sport care slăbește. Lygia Alexandrescu: E foarte important! Asta e una dintre greșeli

În formulările pe care le am, am adus multe produse cu placentă, deoarece calitățile sale sunt ultra miraculoase pentru piele și este foarte, foarte important să oferim tenului bucuria de refacere, de regenerare în preajma unui factor de creștere, precum factorul epidermal, care face ca pielea să întinerească, să estompeze mici cicatrici, ca procesele inflamatorii sau un coș să fie foarte bine tratate și ținute sub control în prezența placentei.

Este foarte important ca atunci când folosim placentă să știm sursa ei, să știm că este o placentă cu studii clinice, e esențial pentru că placenta este material organic foarte sensibil.

E foarte important ca momentul în care e formulat că respecte anumiți pași pentru a nu o degrada.

Este foarte importantă sursa și proveniența.

Calitățile placentei sunt incredibile. Putem să alegem să introducem un ser cu placentă sau o gamă completă, o gamă care să conțină crema pentru ochi, crema pentru zi, crema pentru seară", a declarat Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, în exclusivitate pentru DC Medical.

De ce să folosești placenta în produsele de îngrijire a pielii

 

Unele dovezi sugerează că substanțele nutritive din extractul de placentă pot fi benefice pentru piele. În general, există un număr minim de cercetări cu privire la eficacitatea sa. Sunt necesare mai multe studii.

- Antioxidanți

Stresul oxidativ apare atunci când moleculele foarte reactive, numite radicali liberi, se acumulează în organism. În ceea ce privește sănătatea pielii, stresul oxidativ poate duce la afecțiuni precum inflamația cronică și cancerul de piele. Antioxidanții sunt molecule care pot neutraliza radicalii liberi. Acest lucru poate ajuta la protejarea pielii de stresul oxidativ.

Susținătorii cred că aplicarea extractului de placentă pe piele poate regla stresul oxidativ și efectele sale negative.

- Sprijin pro-îmbătrânire

Antioxidanții din extractul de placentă ar putea oferi, de asemenea, un sprijin pro-îmbătrânire.

Asta pentru că stresul oxidativ joacă un rol în îmbătrânirea pielii. Stresul oxidativ poate favoriza semnele de îmbătrânire, cum ar fi:

- riduri ale pielii

- elasticitate redusă

- decolorarea pielii

Unele cercetări au descoperit că extractul de placentă poate fi benefic pentru îmbătrânirea pielii. De exemplu, un raport de caz din 2019 a constatat că injecțiile cu extract de placentă umană pot reduce hiperpigmentarea. Un alt studiu mic din 2020 a constatat că suplimentele de extract de placentă de porc îmbunătățesc îmbătrânirea pielii la femei.

Nu există cercetări specifice privind sprijinul pro-îmbătrânire al produselor de îngrijire a pielii din placentă pentru oameni. Sunt necesare mai multe studii.

- Vindecarea rănilor

Deoarece extractul de placentă scade stresul oxidativ și inflamația, acesta poate susține, de asemenea, vindecarea rănilor.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel