Crește numărul de îmbolnăviri cu COVID. Dr Adrian Marinescu: în aceste val avem niște avantaje

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu spune că toată Europa și întreg mapamondul au intrat în al treilea val de pandemie COVID. 

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş din București, spune că și luna viitoare se așteaptă la un număr mare de îmbolnăviri cu COVID. În opinia sa, acest al treilea val de pandemie are ”avantaje”.

"Este evident pentru noi toţi că suntem în al treilea val al pandemiei - şi nu vorbim doar despre România. Toată Europa şi Mapamondul de fapt sunt în alt treilea val, ceea ce înseamnă un număr mare de infectări. Ce sperăm este ca în acest val să avem nişte avantaje foarte clare. În primul rând, campania de vaccinare care este în derulare şi care presupune că zeci de milioane de oameni la nivelul globului au fost deja vaccinaţi, ceea ce înseamnă că ei vor fi protejaţi şi nu se vor îmbolnăvi, nu vor face forme severe, complicate. În al doilea rând, există clar experienţa pentru noi toţi, mă refer la autorităţi, vorbim de cetăţeni, vorbim de personalul medical. Aici ar trebui să fie un avantaj cert. În al treilea rând, care se leagă de primele două - ar trebui ca presiunea la nivelul sistemului medical să fie totuşi redusă în raport cu al doilea val", a declarat Marinescu, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel