Crucea Roșie Română, aniversare în direct la DC Medical: 143 de ani de activitate umanitară LIVE ACUM

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aniversare
Aniversare

Joi, 4 iulie, de la ora 12.00, DC Medical va transmite în direct evenimentul 143 de ani de activitate umanitară a Crucii Roșii Române, care se va desfășura la Palatul Elisabeta, în prezenta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, presedintele Crucii Roșii Române și a lui Ioan Silviu Lefter, director general a organizației.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta organizat la ceas aniversar de Crucea Roșie Română, și care va fi transmis în direct de DC Medical, participă 150 de persoane: voluntari, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai administrației prezidențiale, ai instituțiilor statului și ai societății civile, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Române.

Seara, însă, acest eveniment va fi continuat de un altul, dedicat publicului larg de toate vârstele.

De la ora 17.00 până la ora 20.00, Parcul Lumea Copiilor va gazdui o serie de acțiuni specifice organizației, printre care simulări de dezastre și intervenție la dezastre, demonstrații de prim-ajutor pentru părinți, dar și ateliere de joacă pentru copii.

Agenda acestuia este următoarea:

Simulări intervenție la dezastre și acordarea primului ajutor de bază

17:30 Simulare de cutremur cu victime multiple. Intervenție detașamentul de dezastre al Crucii Roșii Române pentru salvare victime, căutare persoane cu echipa canină de căutare salvare a Crucii Roșii, acordare prim-ajutor.

18:30 Simulare accident rutier și acordare prim-ajutor de urgență

19:30 Simulare acordare prim-ajutor și demonstrații echipa canină de căutare salvare

În paralel, se va defsășura un Atelier de prim ajutor pentru părinți (17:00 – 20:00 la cortul de prim-ajutor) – unde doritorii vor putea afla: sfaturi utile pentru părinți, răspunsuri la situații medicale de urgență precum: traumatisme craniene, hemoragie, arsuri, convulsii și înghițire de corpuri străine, dar și noțiuni generale despre acordarea primului ajutor de bază, simulare apel 112, resuscitare pe manechine adult, copil și bebeluș.

De asemenea, vor avea loc Atelier Alimentație sănătoasă (17:00 - 19:00): Activități pentru părinți și copii, jocuri.

Pe lângă acesta, se vor desfășura: Atelier "Zâmbet sănătos" (17:00 – 20:00): Activități practice de igienă orală pentru copii și părinți și Ateliere de joacă pentru copii (17:00 – 20:00): jocuri pentru copiii de toate vârstele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel