Cseke Attila: Spitalul modular din Pipera, redeschis! Primii pacienți COVID vor fi transferați în această seară

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul modular Pipera. Foto: ASSMB
Spitalul modular Pipera. Foto: ASSMB

Primii pacienți COVID-19 vor fi transferați marți seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. 

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a explicat că infrastructura este pregătită la Spitalul modular de la Pipera, iar personalul medical care va avea grijă de pacienții COVID-19 va fi asigurat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, așa cum s-a întâmplat și în primăvară.

„Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeș, respectiv în continuare vom face detașări. Astă seară începe transferul primilor pacienți pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaționalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (...) Am avut o discuție cu domnul primar general al Capitalei și astăzi în ședința CGMB vor fi, din câte înțeleg, două proiecte de hotărâri de consiliu local care vor sprijini această operaționalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli necesare pentru acest spital”, a afirmat demnitarul.

Potrivit acestuia, la Spitalul modular de la Pipera vor fi aduși pacienți care au fost deja evaluați medical.

„Vorbim de pacienți care sunt deja evaluați din punct de vedere medical. Adică nu cei care încă nu au fost evaluați. Este vorba de pacienți evaluați, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Ei vin în momentul în care știm că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen. Vor veni acești pacienți, nu cei care nu au nevoie de oxigen, pentru că spitalul în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen”, a susținut Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a afirmat că până vineri vor fi operaționalizate încă 7 paturi de terapie intensivă și alte zece paturi de terapie acută la Spitalul Colentina.

„Până vineri vom deschide la Spitalul Colentina încă 7 paturi de terapie intensivă, respectiv încă zece paturi pe terapie acută”, a precizat el.

În ceea ce privește Spitalul de la Lețcani, Cseke Attila a afirmat că în următoarele zile vor fi operaționalizate și paturi ATI.

„Stocatorul de oxigen a ajuns la Iași, ceea ce înseamnă că mâine după masă există șanse chiar crescute ca stocatorul să intre în folosință. Astăzi se va porni cu zece paturi cu concentratoare de oxigen, urmând ca în următoarele zile să putem să operaționalizăm și paturi ATI pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI care pot fi operaționalizate”, a arătat ministrul interimar al Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel