Cum îți dai seama dacă durerea de spate vine de la coloană sau de la rinichi

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Durere
Durere

Medicul Ovidiu Grămescu, șeful secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, explică pe înțeles care e diferența între o durere ce pare de spate, dar e, de fapt, una cauzată de rinichi.

Invitat la Interviurile DC Medical, medicul Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, a detaliat cum facem diferența între durerile de coloană vertebrală și cele care apar ca dureri de coloană vertebrală, dar ascund alte afecțiuni.

”O durere de spate poate fi cauzată de afectarea coloanei lombare, dar poate să fie și o afecțiune renală sau una ginecologică. Durerea de spate, de obicei, pornește din zona vertebrală lombară și, în cazurile mai serioase, ea se radiază în membrele inferioare, unul sau altul sau amândouă în anumite cazuri, pe traiectul nervului sciatic pentru că rădăcinile nervoase din măduva spinării din rădăcinile cozii de cal, care sunt în zona lombară.

Dacă ai o afecțiune renală, durerea are alt traiect. Merge pe traiectul ureterului, către organele genitale externe, (n. r. pacientul) urinează frecvent, are frisoane. Dacă e o afecțiune ginecologică e o durere mai difuză la nivelul bazinului și atunci trebuie să faci un diagnostic diferențial între ele. În general, durerile de spate, ale coloanei vertebrale lombare, în cazurile în care afecțiunea este una mai accentuată, se lasă pe picior, coboară pe picior”, explică medicul Ovidiu Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel