Cum influențează COVID-19 boala pulmonară obstructivă cronică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Boli pulmonare
Boli pulmonare

Specialiștii au realizat un studiu ca să vadă cum COVID-19 afectează oamenii care suferă de boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Un studiu realizat în acest an, pe 140 de persoane cu COVID-19 și boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), susține că BPOC nu scade șansele de vindecare ale bolnavilor de noul coronavirus. Un expert de la Fundația Europeană a Plămânului afirmă că majoritatea persoanelor cu BPOC pot face o recuperare completă. Persoanele cu BPOC severă pot avea un risc mai mare de complicații COVID-19, deoarece COVID-19 afectează sistemul respirator. "Leziunile pulmonare existente înseamnă că este mai dificil pentru plămâni să lupte împotriva unei infecții", arată medicalnewstoday.

O meta-analiză a șapte studii demonstrează că bolnavii cu BPOC ar putea avea un risc semnificativ crescut de a dezvolta infecții severe cu COVID-19. Iar cazurile analizate de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor arată că rata totală a cazurilor de deces a fost de 2,3%, ceea ce înseamnă că au existat 1.023 de decese în 44.672 de cazuri confirmate de COVID-19. La persoanele cu boli respiratorii cronice, rata mortalității a fost de 6,3%. O persoană cu BPOC trebui să-și continue tratamentul.

BPOC, COVID-19. Simptome

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febră, tuse uscată, lipsa respirației. Iar unele persoane pot dezvolta alte simptome: dureri, dureri curgătoare sau congestie, dureri în gât, diaree. Oamenii pot dezvolta simptome la 2-14 zile după expunerea la coronavirus nou.

BPOC, COVID-19. Măsuri de precauție

Cei care suferă de BPOC pot ține cont de o serie de precauții: stați acasă, cu excepția îngrijirii medicale esențiale; ieșiți doar dacă este absolut necesar și stați la circa 2 metri distanță de ceilalți; spălați-vă regulat pe mâini și, în special, după ce ați fost într-un loc public, cu săpun și apă caldă timp de 20 de secunde; asigurați-vă că aveți suficientă mâncare și consumabile zilnice în casă; curățați și dezinfectați suprafețele pe care oamenii le ating frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, blaturile și suprafețele băii; evitați să atingeți fața cu mâinile nespălate; străutați și tușiți la încheiatura cotului; renunțați la fumat.

O dietă sănătoasă poate ajuta la susținerea organismului și la eliminarea excesului de mucus din plămâni. La aceasta se adaugă exercițiile fizice. Asociația Americană a Plămânului are o selecție de exerciții de respirație care pot ajuta la ușurarea respirației și relaxarea căilor respiratorii.

Dacă testul e pozitiv, atunci...

Urmați regulile anunțate de autorități. "Dacă cineva are simptome severe de COVID-19, poate solicita tratament în spital. Dacă oamenii au simptome ușoare, pot fi capabili să trateze și să amelioreze simptomele acasă", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel