Cum obții trandafiri superbi din crenguțe. Ai nevoie de cartofi și pământ

Adisa Codruț |
Data publicării:

Trandafirii, aproape nelipsiți din curțile românilor, se pot înmulți cu ajutorul unui cartof. Procedura este simplă și sigură.

Dacă aveți trandafiri în curte și vreți să-i înmulțiți, mai întâi asigurați-vă că foarfeca (de vie) pe care o folosiți este dezinfectată. Apoi alegeți din trandafirul pe care doriți să-l înmulțiți o tulpină tânără, din acel an, care a și făcut flori și tăiați o bucată de 15-20 de centimentri.

Bucățile/butașii tăiați trebuie puși imediat în apă. Este important ca tăietura de pe tulpină să se facă sub un mugur, deoarece acolo va fi locul de unde se va forma rădăcina. Ar fi bine să îndepărtați frunzele și țepii, iar tăietura să se facă la un unghi de 45 de grad pentru a favoriza dezvoltarea noilor rădăcini. 

Apoi luați butașul și-l înfingeți în cartof. Leguma va ajuta planta cu nutrienți și va permite dezvoltarea de noi rădăcini. Plantați cartoful fie direct în grădină, fie într-un ghiveci. Pentru a ajuta dezvoltarea rădăcinilor, poți acoperi butașul de trandafir cu un borcan sau o sticlă de plastic tăiată, arată cumsa.ro.

Oricine are flori în ghiveci își dorește să le vadă frumoase și înfloritoare. Un truc este să puneți pudră de scorțișoară pe răsaduri pentru prevenirea bolilor. Scorțișoara are unele calități antifungice și miroase excelent ca bonus. Folosiți-o pentru a preveni și a opri bolile răsadurilor. De asemenea, are unele calități antifungice și miroase excelent ca bonus. Răsadurile sunt adesea afectate de diferite boli. Puteți folosi zațul de cafea pentru a elimina dăunătorii. Zațul de cafea oferă, de asemenea, o doză ușoară și sănătoasă de alți nutrienți de bază, cum ar fi fosforul și potasiul. De asemenea, conțin cantități mici de calciu, mangan, zinc și fier. Puteți presăra zațul de cafea direct pe sol.

Folosiți o coală de citrice pentru a pune semințe la germinat. Doar faceți o gaură în fundul cojii pentru drenaj, umpleți-o cu sol din ghiveci, semănați semințele și puneți puțină apă. Când răsadul este gata pentru transplant, plantați-l direct în grădină cu tot cu coajă, sau într-un ghiveci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel