Cum pot avea medicii mai mult timp pentru pacienți

Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale

Poate inteligența artificială să ajute medicii să aibă mai mult timp pentru interacțiunea cu pacienții? O întrebare la care cercetătorii în domeniul medical și IT încearcă să găsească răspunsuri, oferind soluții tehnologizate.

 

Dorința de a oferi îngrijiri centrate pe pacienți îi determină pe mulți indivizi care se ocupă de îngrijire să urmeze o carieră în medicină, iar inteligența artificială (AI) îi poate ajuta pe medicii de astăzi să se poată concentra asupra acestui scop primar, sunt de părere mai mulți medici americani.

Radiologul Shadi Aminololama-Shakeri și medicul internist Javier E. López au argumentat că tehnologia poate automatiza multe dintre sarcinile repetitive și consumatoare de timp care impun interacțiunea față de față cu calculatoarele, mai degrabă decât cu pacienții.

,,Prin încorporarea tehnologiilor AI în practicile noastre, vom avea mai multă libertate de a ne concentra asupra interacțiunilor cu pacienții, accentuând astfel rolul nostru cel mai important în îngrijirea sănătății: servind ca medici pentru pacienții noștri", au spus cei doi medici, potrivit Health Imaging.com.

În special, imagistica mamară va prezenta unele dintre cele mai benefice schimbări, fiindcă poate modifica procesarea ordinelor, protocolului de examinare, raportarea radiologică și instrumentele de suport clinic pentru decizii. Diagnosticarea cancerului în sine ar putea deveni chiar automatizată, mai cred medicii. Automatizarea acestor sarcini ar putea permite să aibă loc mai multe discuții complexe și interacțiuni cu pacienții, pe care mulți medici clinicieni doresc să le aibă, dar se străduiesc să găsească timp.

,,În viitor, imaginile de sân vor putea fi văzute doar de radiologi care se concentrează asupra sânului, specialiști care au pregătirea și timpul să se concentreze asupra diagnosticării și gestionării cancerului de sân. Este esențial ca radiologii de imagistica sânului să accepte și să îmbrățișeze progresele în tehnologie, care au potențialul de a revoluționa practica de medicină. Prin integrarea AI în rutinele noastre clinice de zi cu zi, am putea fi în măsură să prioritizăm din nou interacțiunile noastre cu pacienții. Acest lucru ne poate permite să ne concentrăm asupra domeniilor în care oamenii excelează: stabilirea conexiunilor emoționale, exprimarea empatiei și asigurarea strategiilor de diagnostic și de tratament centrate pe pacient”, sunt de părere cei doi medici.

Inteligența artificială (AI) va schimba radiologia, dar adevăratul ei efect asupra medicinei nu va fi resimțit în imagistică, ci în laboratorul de patologie. Puterea patologiei digitale va fi "radicală", potrivit unui raport prezentat de DCMedical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel