Cum reduc, alimentele, riscul de cancer: ce fac, de fapt, în organism
Alimentele pe care le consumăm au capacitatea de a ne proteja (sau nu) de cancer. Iată modul în care alimentele au efect anticancerigen.
Cancerul este o boală cauzată de diviziunea incontrolabilă a celulelor anormale în orice parte a corpului. Sistemul imunitar al organismului se află în mare parte în intestin, motiv pentru care ceea ce mâncăm și absorbim este esențial în lupta împotriva prevenirii cancerului.
Mâncarea este cheia prevenirii cancerului, explică nutriționistul Janvi Chitalia, antrenor integrator în sănătatea microbiomului intestinal și nutriționist funcțional și fondator al Body Cocoon. Potrivit lui, mâncarea rr trebui privită ca un medicament, sau să credem în puterile vindecătoare ale alimentelor naturale. El explică despre proprietățile aimentelor:
Ceaiul verde favorizează angiogeneza. Se știe că trei până la patru căni de ceai verde au proprietăți anti-cancer și fitonutrienți și antioxidante
Mure
Citrice
Extract din semințe de struguri
Ulei de măsline
De asemenea, este esențial să elimini sau să minimizezi toxinele, să echilibrezi hormonii, să minimizezi inflamațiile și să te asiguri că capacitatea ta de detoxifiere este mare.
Cum reduc, alimentele, riscul de cancer
-Cresc aportul de antioxidanți și fitochimice. Consumul de opt până la nouă porții de fructe și legume este cunoscut că previne cancerul.
-Alimentele roșii au un conținut ridicat de licopen și carotenoide, au efecte protejante împotriva radicalilor liberi. Are un efect asupra cancerului de prostată, a plămânilor și a bolilor de inimă.
-Fructe și legume roșii, cum ar fi căpșuni, pepene verde, struguri roșii, cireșe, mere.
-Mâncăruri portocalii: conțin beta-criotanxină, are o comunicare intracelulară și este, de asemenea, se cunoaște că sunt benefice în cazul bolilor de inimă.
-Legumele cu frunze verzi sunt bogate în blocarea cancerului, prin conținutul de sulforafan și alți indoli, izo-flavonoizi care ajută la inhibarea acțiunii mutării proprietăților legate de cancer.
-Alimentele albastre și mov au antioxidanții puternici numiți antocianină care au efect benefic în îmbătrânirea celulară, evită formarea cheagurilor de sânge. Se găsesc în afine, mure, stafide, prune, smochine.
-Echilibrează hormonii și elimină toxinele
Al doilea mod în care alimentele reduc riscul de cancer este echilibrarea hormonilor și eliminarea toxinelor.
Eliminarea toxinelor din organism este la fel de esențială. Legumele cu frunze verzi, bogate în sulf, au cele mai bune proprietăți de estrogen. O altă modalitate excelentă de a dezintoxica sistemul este, de asemenea, de a contribui la o bună sănătate a ficatului.
Ficatul metabolizează estrogenul, prin urmare, consumul de vitamina E va duce la o mai bună funcție hepatică.
Reduceți inflamația
Al treilea mod prin care alimentele reduc riscul de cancer este de a reduce răspunsurile la inflamație în organism datorate stresului, poluării, alegerilor stilului de viață și obiceiurilor alimentare nesănătoase.
Alimentele antiinflamatoare sunt cum ar fi omega-3, probiotice. Omega-3 sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și ajută la reducerea furtunii de citokine, reduc răspunsul inflamator, deoarece ajută la calmarea completă a corpului.
Probioticele sunt tulpini benefice care ajută la echilibrarea intestinului. Ajută la reechilibrarea microbiotei intestinale și la îmbunătățirea axei intestin-creier. Devine necesar pentru a ajuta la producerea de dopamină și serotonină în intestin. Serotonina este numită „hormonul fericirii” și se produce aproape 95% în intestin, pentru aceasta este important un echilibrul corect.
-
-
Porţii mai mici în unele restaurante pentru clienţii care iau Ozempic23.12.2025, 20:59
-
-
-
Cât de des trebuie să speli prosoapele. Temperatura ideală la care trebuie spălate, de fapt. Nu este de 90°C
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi
De ce să-ți pui coajă de banană pe față timp de 7 zile
Când să aplici masca de față pentru rezultate vizibile
Ce este botulismul, "boala care paralizează nervii". Ce se poate întâmpla dacă vrei botox ieftin
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Epilare IPL acasă: cum funcționează, pentru cine e eficientă și ce riscuri implică
EXCLUSIV Decolorarea părului, între estetică și risc. Avertismentul dermatologilor
Culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
De ce te mănâncă scalpul: 8 cauze surprinzătoare. Soluția care te scapă rapid de mâncărime
Masca esențială pentru un păr rezistent și sănătos
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Ce spune mersul tău despre cum îmbătrânești. Mersul pe jos: cheia unei bătrâneți bune
De ce nu ar trebui să porți cerceii mereu. Riscurile la care te expui
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ochelarii de soare și sănătatea oculară: Mituri și adevăruri
Ai barbă? S-ar putea să ai mai multă mizerie și mai mulți microbi decât un câine!
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
