Ce este spuma de deasupra supei de pui. Ce se întâmplă dacă nu o strecori. De ce să adaugi un albuș de ou când începe supa să fiarbă

Monika Baciu |
Data publicării:
supa de pui - FOTO: Freepik@weyo
supa de pui - FOTO: Freepik@weyo

Ce este, de fapt, spuma de deasupra supei de pui. Ce se întâmplă dacă nu o strecori și o consumi.

Cum să faci cea mai limpede supă de pui. O supă făcută în casă este reconfortantă, plăcută și poate fi și medicament atunci când suntem răciți. De asemenea, oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ce este stratul spumos de deasupra lichidului

Substanța spumoasă de culoare gri-verzuie este denumită (în mod tehnic) "spuma supei" sau, mai politicos, "impurități". Indiferent dacă termenul este științific sau nu, ceea ce se întâmplă în oală pentru a produce această substanță este cu siguranță legat de știință.

Proteinele rătăcitoare care au pătruns din carne, oase și legume cu conținut mai mare de proteine se coagulează datorită căldurii și ajung la suprafață.

Această spumă spumoasă va fi observată prima dată după ce lichidul ajunge la fierbere, deoarece temperatura este direct legată de coagulare; pe scurt, cu cât este mai mare căldura, cu atât proteinele se coagulează mai rapid, potrivit All Recipes.

Ce se întâmplă dacă mănânci și spuma

Spuma de deasupra supelor de pui nu este nocivă, este doar neplăcută. Dar acea neplăcere se referă doar la aspect (și, poate, la textură), nu și la gust, deci decizia de a elimina această substanță este pur și simplu o chestiune de preferință.

Dacă obiectivul dvs. este de a obține o supă clară, cu gust curat sau un consomé redus, atunci va fi necesar să o îndepărtați.

Vezi și: Cum să faci bradul artificial să aibă un miros natural. Trucurile incredibile care îți vor parfuma întreaga casă

Cum să îndepărtați spuma de pe supă

Când vine vorba de îndepărtarea acestei "spume enervante", strecurarea este metoda potrivită. La fel cum ați scoate frunzele dintr-o piscină, un sită cu plasă fină sau o sită cu pânză metalică trecută pe suprafața lichidului și pe marginea oalei va face treaba destul de bine, dar nu vă așteptați să fie un proces rapid.

Ar trebui să alocați în medie 10-20 de minute pentru a efectua acest pas. Odată ce supa s-a răcit, strecurarea prin mușelină sau tifon își face bine treaba (deși, acest pas final de strecurare nu ar trebui să fie lăsat să facă totul singur).

Dacă începeți procesul supei cu apă rece pe care o aduceți treptat la fierbere, căldura care crește treptat va face proteinele coagulate să fie ușor mai ușor de văzut și de îndepărtat.

Supa de pui - FOTO: Freepik@fabrikasimf

Trucul pentru a obține o supă de pui limpede

Un mic "truc al meseriei" este să amestecați niște albușuri bătute în supă după ce a atins punctul de fierbere. Proteinele din albușuri se vor lega de celelalte particule coagulate și vor oferi o bulă ușor de recunoscut și de îndepărtat.

Dar, dacă există o mulțime de ingrediente mici în supă cum ar fi legume, acestea ar putea să rămână prinse în această soluție, așa că procedați în consecință.

Vezi și: Top 5 idei de cadouri de Crăciun. Cum dăruiești face diferența

Cum să procedezi dacă nu vrei să strecori supa

În cele din urmă, puteți opta pentru o oală sub presiune. Casa dvs. nu va răsuna de aroma de pui și legume fierte, dar impuritățile se vor lipi de fundul oalei și supa va ieși clară.

Spuma care se formează deasupra supei de pui este rezultatul proteinelor coagulate din bulion în timpul procesului de gătire. Acest strat de spumă sau spumă deasupra supelor apare mai ales atunci când se fierbe carne, cum ar fi puiul.

Spuma este formată în principal din proteine, grăsimi și alte impurități care se ridică la suprafață pe măsură ce supa fierbe. În timpul procesului de gătire, aceste impurități se unesc pentru a forma spuma, care poate fi îndepărtată cu ușurință cu o lingură sau o spatulă și aruncată.

De obicei, acest strat de spumă nu este dăunător, dar mulți bucătari îl îndepărtează pentru a obține o supă mai clară și mai curată în gust. Îndepărtarea spumei ajută și la eliminarea unor impurități și grăsimi în exces, contribuind astfel la obținerea unui produs final mai sănătos și mai plăcut din punct de vedere vizual și gustativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel