Cum să îți menții mâinile și picioarele calde. Aplică trucul pinguinilor

Monika Baciu |
Data publicării:
mainile si picioarele - FOTO: Freepik@ArturHidden
mainile si picioarele - FOTO: Freepik@ArturHidden

Când temperatura scade, menținerea căldurii la mâini și picioare poate părea un lucru dificil. Iată câteva trucuri pentru a-ți menține extremitățile calde. În ce constă trucul pinguinilor.

Cu sosirea iernii, temperaturile scăzute și vânturile ascutite îți pot pune la încercare rezistența la frig. De la stratificarea îmbrăcămintei la alegerea corectă a accesoriilor, descoperă cum poți să îți păstrezi mâinile și picioarele calde în cele mai reci zile ale iernii.

Cu aceste strategii simple, vei putea să te concentrezi pe frumusețea sezonului și să te bucuri de activitățile tale preferate în aer liber, indiferent de condițiile meteorologice.

Păstrarea mâinilor și picioarelor calde în timpul iernilor geroase este importantă pentru confort și sănătate.

Trucuri pentru a încălzi mâinile reci

Folosește încălzitoare pentru mâini. Pune o pereche în buzunare pentru pauzele de încălzire sau folosește-le pentru a preîncălzi mănușile de rezervă. (Asigură-te că deschizi pachetele de încălzire cu o oră sau două înainte să începi să schiezi, astfel încât să aibă timp să se activeze.)

Încălzește-ți zona de bază. Adesea, mâinile reci sunt un simptom al unui corp rece. Adaugă un strat izolant și/sau începe să te miști. Odată ce sângele începe să circule, mâinile ar trebui să se încălzească.

Vezi și: De ce urina este galbenă. Culoarea care îți arată că ai putea avea cancer sau alte boli grave

Fă câteva cercuri cu brațele. Mișcă-ți brațele în cercuri cât de mari și cât de repede poți. Antrenamentul pentru umeri te va încălzi, iar forța mișcării va împinge sânge cald către degete.

Păstrează mănușile de rezervă în jachetă. Ia o pereche separată de mănuși de rezervă.

Îmbunătățește-ți echipamentul pentru mâini. Poate că trebuie să-ți upgradezi mănușile. O mănușă mai groasă sau una mai rezistentă la vânt poate face o diferență semnificativă. Mănușile groase sunt mult mai călduroase decât cele cu degete. Poți încerca și o mănușă cu o gamă mai lungă - pielea de la încheietura mâinii este subțire și poți pierde multă căldură dacă este expusă.

Pune-ți mâinile în subrațe. Când degetele încep să-ți amorțească, trucul clasic este să te oprești, să-ți pui jacheta pufoasă, să-ți dai jos mănușile și să-ți pui mâinile în cele mai călduroase părți ale corpului (subrațe, gât sau zona inghinală). Ține-le acolo până când se încălzesc complet, chiar dacă durează câteva minute.

Fă pasul pinguinului. Există multe mișcări de dans care promovează circulația și pe care iubitorii de iarnă le folosesc pentru a-și încălzi mâinile. Unul dintre preferate: Pasul pinguinului. Cu brațele lipite de corp, întinde palmele în unghi drept față de corp. Ridică și coboară umerii. Ar trebui să simți cum sângele cald circulă în jos prin încheieturi, potrivit Blue Bird Back Country.

Menține-ți hidratarea. Hidratarea face o mare diferență în circulația ta. Oprește-te regulat pentru pauze cu ceai sau ciocolată caldă. Asigură-te și că mănânci suficiente grăsimi și carbohidrați pe parcursul zilei, astfel încât corpul tău să aibă suficientă energie pentru a se menține cald.

Mâini reci - FOTO: Freepik

Vezi și: Călcâiele crăpate, problemă estetică și mare semnal de alarmă. Semnalul pe care ți-l transmit picioarele

Trucuri pentru a încălzi picioarele reci

Detașează-ți bocancii. Refacerea circulației poate face minuni pentru degetele reci. Dacă asta nu ajută, s-ar putea să porți șosete prea groase sau să ai mărimea greșită la bocanci. 

Fă dansul hipotermiei. Este un clasic consacrat, arăți foarte cool făcându-l și chiar funcționează.

Vezi și: "Nu neglijaţi aceste simptome D.O.R! Poate fi vorba de infarct". Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment: Este letală

Apleacă-te. Mai întâi, slăbește-ți bocancii. Apoi, fă 10 genuflexiuni și 10 balansări de picior. Repetă până simți cum sângele cald circulă către extremități.

Adaugă un strat suplimentar la pantaloni. Poți avea cei mai călduroși bocanci din lume, dar dacă pierzi căldură prin picioare, tot vei avea picioare reci. Secretul este stratificarea corectă. Adaugă straturi de bază mai groase sau atașează niște pantaloni impermeabili pentru a păstra căldura.

Adaugă șosete suplimentare. Nimic nu topește căldura ca hainele umede. Când faci tranziția, schimbă șosetele umede de tur cu o pereche proaspătă de lână. Picioarele tale îți vor mulțumi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel