"Nu neglijaţi aceste simptome D.O.R! Poate fi vorba de infarct". Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment: Este letală

Giorgi Ichim |
Data publicării:
Foto: Freepik @tonwanniwat
Foto: Freepik @tonwanniwat

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat simptomele D.O.R în caz de infarct. Nu trebuie ignorate niciodată. "Puteți face infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice care "D.O.R".

"Nu neglijaţi aceste simptome. Poate fi vorba de infarct. Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero", avertizează medicul Tudor Ciuhodaru.

Infarctul, numit în mod obișnuit atac de cord, este o afecțiune extrem de periculoasă care apare din cauza lipsei de flux sanguin către mușchiul inimii. Lipsa fluxului sanguin poate apărea din cauza mai multor factori diferiți, dar de obicei este legată de un blocaj în una sau mai multe artere ale inimii dumneavoastră.

Fără fluxul de sânge, mușchiul cardiac afectat va începe să moară. Dacă fluxul de sânge nu este restabilit rapid, un atac de cord poate provoca leziuni cardiace permanente și moartea.

Un atac de cord este o urgență care pune viața în pericol.

Timpul este esențial în tratarea unui atac de cord, iar o întârziere chiar și de câteva minute poate duce la leziuni cardiace permanente sau la deces.

Semnele pe care să nu le ignori niciodată: Terapia după ureche în infarct este letală!

Foto: Freepik @kasa1982

"1. durere precordială "clasică": durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărul şi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute

2. nu subevaluaţi posibilitatea de a avea un infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice care "D.O.R" : D(igestive), O(steo-articulare), R(espiratorii):

a) Digestive: greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice, considerate consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive

b) Osteo-articulare: disconfort sau dureri cu alte localizări: la nivelul braţelelor, umerilor, gâtului sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteoarticulare.

c) Respiratorii: senzaţia de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

Reţineţi:

1. Orice întârziere a diagnosticului şi tratamentului poate fi letală.

2. Chiar dacă nu sunteţi sigur că aveţi simptomele unui infarct miocardic este bine să consultaţi un medic.

3. Cei mai afectaţi de temperaturile siberiene sunt bărbaţii de 40-50 de ani, sedentari, ce fac efort fizic în frig (curăţă maşina sau strada de zăpadă) la primele ore ale dimineţii. Lor li se adăugă fumătorii, diabeticii şi cei cu valori mari ale colesterolului precum şi cei supraponderali sau cu patologie cardiovasculară cunoscută.

4. Evitaţi automedicaţia. Terapia după ureche în infarct este letală!", a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Alte simptome ale infarctului sunt:

- Oboseală.

- Probleme de somn (insomnie).

- Greață sau disconfort la stomac. Atacurile de cord pot fi adesea confundate cu indigestia sau arsurile la stomac.

- Palpitații ale inimii.

- Anxietate sau un sentiment de "condamnare iminentă".

- Transpirație.

- Senzație de amețeală sau leșin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel