Cum să îți usuci părul corect. Greșeala pe care o faci mereu, care duce la căderea părului

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cum sa îți usuci părul corect - Foto: Freepick @zarinalukash
Cum sa îți usuci părul corect - Foto: Freepick @zarinalukash

Cum trebuie să îți usuci părul corect. Greșeala pe care o facem cu toții, care duce la căderea părului și la deteriorarea lui. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a vorbit despre cele mai mari greșeli pe care le facem când ne coafăm, când ne spălăm părul, dar mai ales când ne uscăm părul.

Mediul online este plin în ultime vreme de trucuri pentru frumusețe, inclusiv despre trucuri pentru păr, despre uscatul părului și aranjarea lui. 

Uscătoarele de păr sunt utilizate în mod obișnuit și pot provoca deteriorarea părului, cum ar fi rugozitatea, uscăciunea și pierderea culorii părului. Este important să înțelegeți cel mai bun mod de a usca părul fără a provoca daune.

"Într-o lume ideală ar fi minunat să nu uscăm părul cu feon, cu uscătorul de păr sau cu jeturi termice.

Sigur, foarte multe persoane au sensibilitate dacă stau cu părul umed și atunci nu recomand doar pentru binele părului să răcim.

Da, într-o lume ideală l-am putea lăsa să se usuce de la natură, dar în condiții normale, putem da temperatura uscătorului de păr mai scăzută și să insistăm puțin la nivelul scalpului, iar restul poate să se usuce mai natural", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Trebuie să vezi: Cum să ai un păr mai des, mai bogat. Ingredientul cu efect de "implant". Ioana Marinescu: E fabulos, regenerează volumul

Cum protejezi părul de impactul termic al uscătorului de păr, al plăcii de păr sau al ondulatorului

 

"Există variante naturale sau sintetice care sunt minunate pentru protecția termică a părului. În gama noastră avem un ultrabounding infusion, exact pentru protecția termică. Este un complex de trei ciuperci care au calitatea ca miceliile lor procesate să protejeze foarte bine firul de păr, să-i dea senzația de foarte închis, greu și are un feedback foarte bun în piață.

Eu sunt, în general, pentru produse naturale, îmi place natura, îmi place botanica foarte mult și în gama aceasta produsul chiar funcționează foarte bine, exact în sensul protecției termice", a mai spus Ioana Marinescu.

Cum te usuci corect pe cap. Cum îți usuci corect părul

 

Iată șase sfaturi profesionale despre cum să usuci părul fără să-l deteriorezi. A

1. Pregătește-ți părul înainte de a folosi uscătorul de păr.

Dacă trebuie să folosești un uscător de păr, evită să-l folosești când părul când este complet îmbibat cu apă. Părul umed și picurat este mai probabil să se încrețească sub căldura bruscă a uscătorului de păr. Dacă sunteți presată de timp, uscați ușor părul cu un prosop pentru a accelera procesul înainte de a-l folosi.

Dacă aveți timp, încercați să așteptați cel puțin 15 minute înainte de a usca părul cu uscătorul după ce ați folosit un prosop. Astfel, părul va avea timp să se usuce puțin în mod natural înainte de a aplica căldura.

2. Folosiți produse pentru a vă proteja părul

Protejați-vă părul de expunerea excesivă la căldură. Folosiți un produs de protecție împotriva deteriorării prin căldură.

3. Evită să folosești uscătorul la temperatura mare

Evită să folosești setarea de căldură ridicată pe uscătorul de păr. Atunci când ești presat de timp, se pare că salvarea evidentă ar fi să îți setezi uscătorul la nivel înalt.

Dacă aceasta este soluția pentru diminețile grăbite, daunele se vor acumula. Pentru a vă păstra părul sănătos și arătos, folosiți temperatura cea mai joasă. 

4. Usucă-ți părul în secțiuni

Este important să știi care este modul corect de a-ți usca părul atunci când folosești un uscător de păr. Împarte-ți părul în secțiuni și prinde-le cu agrafe până când ești gata să usuci acea zonă.

Luați părți mai mici de păr din secțiune pentru a le usca și mișcați uscătorul de păr pentru a evita uscarea unei anumite zone. 

Vezi și: Alimentul mâncat zilnic de români care duce la Alzheimer. Dr. Stroescu: E dușmanul sănătății. Hai să punem regulă! De azi înainte nu-l mai mâncăm

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel