Cum să oprești căderea părului

DCMedical Team |
Data publicării:
Cum să oprești căderea părului
Cum să oprești căderea părului

Ce este alopecia și cum să oprești căderea părului?

O persoană sănătoasă pierde între 50 și 150 de fire de păr pe zi. Și acest lucru este normal: cel mai adesea părul cade în timpul spălării și pieptănării, iar o astfel de pierdere nu afectează în niciun fel părul. Cu toate acestea, dacă pierdeți mai mult de 200 de fire de păr pe zi, consultați un tricolog: este posibil să aveți alopecie.

Ce e alopecia?

Alopecia este o boală care provoacă căderea părului.

O persoană cu alopecie pierde mult mai mult păr decât de obicei. În plus, este dificil să-l observi imediat: la urma urmei, nu poți număra părul pierdut. Cel mai simplu mod este de a urmări rărirea părului. Dacă persistă mai mult de 5 luni, trebuie să mergeți la medic.

Căderea părului cauze: pot fi insuficiența hormonală, lipsa vitaminelor, stresul, influențele negative ale mediului, genetica, problemele imunitare și nașterea.

Alopecia este cicatricială și fără cicatrici.

Cicatrizarea este rezultatul unei răni sau inflamații, atunci când pielea este deteriorată, astfel încât pur și simplu nu există foliculi de păr într-un anumit loc. De exemplu, ca urmare a unei lovituri la cap, pielea cu păr a fost smulsă - apoi rana s-a vindecat, dar în locul ei s-a format un cap chel. O astfel de alopecie este tratată prin transplant de păr.

Alopecia fără cicatrizare este împărțită în trei forme:

1. Focală (sau cuib) - atunci când pe cap apar unul sau mai multe focare de chelie, în care tulburările imunitare duc la deteriorarea celulelor sistemului radicular al părului.

2. Difuză - atunci când părul cade uniform pe tot scalpul din cauza unei defecțiuni a întregului organism. Femeile suferă de o astfel de alopecie mai des decât bărbații.

3. Androgenetică - atunci când căderea părului apare din cauza unei predispoziții genetice. Această alopecie afectează în mod egal bărbații și femeile.

Tratament alopecie

Tratament pentru căderea părului se face cu medicamente, proceduri în saloane și îngrijire la domiciliu - masaj, șampoane speciale, mască pentru creșterea părului, seruri și loțiuni.

Pentru a trata alopecia acasă, se folosesc produse care stimulează creșterea de noi foliculi de păr: trezesc părul „adormit”, îmbunătățesc fluxul de sânge către scalp și dilată vasele de sânge. Acestea includ acid nicotinic, taurină, zinc, vitamine B, cofeină, mentă de încălzire, minoxidil și acid oleanolic. Se deosebesc o varietate mare de produse pentru căderea părului.

Șampoane pentru tratamentul alopeciei

Primul lucru care va ajuta la începerea luptei împotriva căderii părului este șamponul. Este mai bine să-l alegeți dintre cele care sunt vândute într-o farmacie. Astfel de șampoane hrănesc foliculii de păr, stimulează creșterea părului nou și previn pierderea celui vechi. Exempe: Șampon cu cofeină Alpecin , Şampon Dercos Aminexil, Gerovital, Gingseng

Balsamuri

Dacă doriți să vindecați alopecia acasă, un șampon nu este suficient.

În ajutor vă vin balsamurile de păr. Exemple: Balsam tratament împotriva căderii părului Dr. Konopkas

Loțiuni și seruri

Pentru a opri căderea părului și pentru a accelera creșterea firelor noi, sunt necesare produse de îngrijire suplimentare - loțiuni și seruri. Se aplică pe scalp pentru a trezi foliculii de păr latenți. Exemple: Forcapil loțiune, Concentrat activ pentru creșterea părului și regenerare Revuele, Seboradin Forte, Loțiune împotriГva căderii părului Ducray Creastim

Măști

Măștile ajută la oprirea căderii părului. Concentrația de ingrediente active în ele este de obicei mai mare decât în ​​balsamuri, loțiuni și seruri. În plus, măștile acționează asupra părului și a scalpului.

Concluzie

Căderea părului poate fi frustrantă. Vestea bună este că cele mai multe dintre cauze care stau la baza acestui fenomen pot fi corectate prin modificări ale stilului de viață.

Dacă totuși vă confruntați cu căderea părului după ce ați făcut modificări în dieta și în rutina de ingrijire, ar putea fi timpul să vedeți un profesionist în domeniul sănătății pentru a exclude orice probleme medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel