Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în grădină. Soluție 100% naturală

Adisa Codruț |
Data publicării:

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în grădină împotriva furnicilor și dăunătorilor.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în grădină ca și pesticid și fungicid. O soluție 100% naturală se face din două linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui și 4 litri de apă, la care mai adaugi 3-4 picături de săpun lichid ecologic.

Amestecul obținut se pune într-un pulverizator și stropiți plantele o dată la trei zile ca să țineți departe insectele dăunătoare. 

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și împotriva furnicilor. În acest sens ai nevoie de 5 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 5 lingurițe de zahăr pudră și o linguriță de apă. Zahărul va atrage furnicile, îl vor mânca, dar fiind amestecat cu bicarbonatul de sodiu le va ucide. Pune această soluție pe mușuroaiele de furnici și vei scăpa de insecte.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca fungicid. Dacă ai mucegai poți prepara o soluție din 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 4 litri de apă și apoi pulverizează pe zonele unde ai mucegai, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel