Cum te poți infecta cu noul coronavirus când mergi la toaletă

Tragi apa cu capacul deschis? Apa care lovește pereții toaletei creează un nor de particule care poate răspândi infecții, inclusiv noul coronavirus, spun cercetătorii.

Oamenii de știință chinezi afirmă că trasul apei de la toaletă cu capacul deschis poate propulsa un jet de particule în sus și în afara vasului de toaletă, ajungând la înălțimea capului și nu numai.

Picăturile pot călători până aproape 1 metru de la nivelul solului, conform studiului (link direct) publicat în revista medicală  Physics of Fluids.

Mai exact, pe măsură ce apa se revarsă în vasul de toaletă, în momentul în care tragem apa, acesta lovește pereții toaletei și o împrăștie. Picăturile sunt atât de mici încât de obicei plutesc în aer mai mult de un minut. 

Potrivit cercetătorilor, închiderea capacului de la toaletă ar elimina aceste riscuri

 

Studiul integral, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel