Cunoscut medic, mort infectat cu noul coronavirus și multiple alte afecțiuni. Rudele acuză: „mie mi-au spus că nu este urgență”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Deces,
Deces,

Un cunoscut medic a murit infectat cu noul coronavirus, după ce a făcut o serie de complicații. Bărbatul avea o serie de afecțiuni, plus o fractură de șold.

Doctorul Dragoş Stănescu, fost șef al Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a murit la sfârșitul săptămânii trecute. Medicul avea 68 de ani și era pensionat din motive medicale de doi ani.
Nora medicului a relatat în presă că acestuia i s-a refuzat internarea în spitalul unde a lucrat o viaţă, fiind redirecţionat spre Adjud, unde a refuzat să meargă.
Cu două săptămâni înainte de a muri, medicul a suferit o fractură de şold şi a avut mai multe coaste rupte, după ce a căzut pe trepte. La testul COVID-19, Dragoş Stănescu a ieşit pozitiv. Colegii doctori i-au spus că nu-l pot opera, pentru că Spitalul din Focşani nu este unul desemnat COVID-19, fiind direcţionat către Adjud, arată Adevărul. "Mie mi-a spus că nu a fost considerat o urgenţă. Asta, deşi avea febră, tuşea şi în plus avea dureri groaznice de la căzătură. Adică la fiecare respiraţie suferea groaznic. Ca să nu mai menţionez că era un om cu diabet, Parkinson, nişte infarcturi la activ şi două stenturi. Dar tot nu era urgenţă", a spus nora medicului.
Pentru că a refuzat internarea la Adjud, medicul a preferat să aștepte acasă să treacă cele două săptămâni, pentru a se vindeca de COVID-19, după care urma să fie operat. Însă, acasă i-a fost tot mai rău, avea dureri mari de la fracturi.
Pe 16 noiembrie a fost dus din nou la spital. „A avut vreo două zile în care starea sa a oscilat, vorbesc de saturaţia de oxigen în sânge. Apoi l-au intubat şi a murit a doua zi la ATI. Nu era un moş de trimis la groapă”, a precizat nora lui Dragoş Stănescu
Aceasta a regretat că nu l-a dus la Bucureşti, unde crede că ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel