Cură de detoxifiere sau dietă sănătoasă – care este răspunsul corect?

DCMedical Team |
Data publicării:
Cură de detoxifiere sau dietă sănătoasă – care este răspunsul corect?
Cură de detoxifiere sau dietă sănătoasă – care este răspunsul corect?

Pentru multe persoane, cura de detoxifiere este un ritual anual care trebuie neapărat îndeplinit.

Aceasta are rolul de a elimina toate toxinele din corp, iar pentru unii și de a îndepărta câteva kilograme în plus. Totuși, după cum știi, nu există niciun mod miraculos de a scăpa de kilograme!

Scurt și la obiect, o cură de detoxifiere eficientă implică o dietă sănătoasă, foarte rar apelarea la produse comercializate ca și detox. Motivul din spatele acestei afirmații este unul destul de bun, după cum vei afla în cele ce urmează.

Ce este o cură de detoxifiere?

Acest tip de cură este soluția la care multe persoane apelează după o perioadă în care nu au urmat o dietă tocmai sănătoasă. Este, totodată, o scuză folosită de mulți pentru a nu urma o dieta corespunzătoare. Cei mai mulți gândesc că pot anula efectele mâncării fast-food și programului neregulat de mese dacă urmează o cură de detoxifiere cel puțin o dată pe an.

Evident, lucrurile nu ar trebui realizate în acest sens.

Într-adevăr, există momente când o astfel de cură trebuie urmată. Totuși, ce trebuie să înțelegi este faptul că organismul uman se descurcă foarte bine și singur la capitolul detoxifiere. Indiferent de rutina și dieta ta, acesta va elimina toxinele cu succes.

Astfel, o cură de detoxifiere așa cum este ea de regulă comercializată nu este necesară și uneori nici eficientă. În schimb, o cură trebuie să prezinte posibilitatea de a deveni o dietă în toata regula – o dietă sănătoasă.

De ce nu este ideală o cură de detoxifiere standard?

Principalul motiv constă în faptul că o astfel de cură este de regulă foarte strictă. Prin urmare, nu o poți menține în mod constant – implicit, rezultatele benefice de care te bucuri sunt resimțite doar pe termen scurt. Nu vei putea ține o cură de detoxifiere ca la carte sau un post restrictiv pentru mult timp (crește riscul de afecțiuni alimentare).

Astfel, o cură mai eficientă este una care îmbină elementele unei diete eficiente cu volumul redus de calorii, de exemplu. O asemenea dietă este cea de tip VLCD (very low calorie diet – dietă cu conținut foarte scăzut de calorii), care implică consumul de alimente sănătoase în permanență și limitează aportul zilnic de calorii în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții.

Cât de mult promovează o cură de detoxifiere pierderea în greutate?

Răspunsul scurt și la obiect este că o dieta sănătoasă alăturată unui program de exerciții corespunzător este mult mai eficientă în promovarea pierderii în greutate și menținerea acesteia. O cură de detoxifiere obișnuită nu poate face acest lucru.

Tocmai de aceea, dietele recunoscute la nivel internațional au pus la punct pachete detox care nu diferă foarte mult de programele normale de dietă. Aceste pachete prezintă de regula produse de marcă proprie, precum shake-uri sau pastile de slăbit care promovează pierderea în greutate.

După finalizarea unei astfel de cure de slabire, poți continua dieta cu aceleași produse, schimbând cantitățile consumate, în funcție de rezultatele pe care dorești să le ai. Până la urmă, totul se reduce la numărul de calorii – pe acestea le poți controla chiar tu, în timp ce corpul tău se va ocupa de eliminarea toxinelor.

În concluzie, grija față de corpul tău este cea mai buna cură de detoxifiere. Nu poți provoca sau mări eficiența unei astfel de cure – poți doar scădea semnificativ volumul de toxine consumat zilnic. Aici îți vine în ajutor o dietă specializata – mai exact, o dietă cu un conținut redus de calorii care te poate ajuta să pierzi sau să-ți menții greutatea într-un mod eficient și sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel