Cura de slăbire, ce contribuție are la apariția herniei 

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Slăbit
Slăbit

Cura de slăbire nu produce hernii, doar poatesă le evidențieze. Mai mult, pierderea în greutate ajută la repararea acestora și le încetinește progresia herniilor.

Cura de slăbire ajută la repararea „defectului” care s-a produs din cauza herniei și încetinește progresia ei, potrivit medicului Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din București. Mai mult, spune el, dacă hernia a existat înainte, după pierderea în greutate, aceasta ar putea fi mai evidentă.
„Dacă defectul s-a produs, cura de slăbire nu face altceva decât să ajute la repararea lui. Nu va duce niciodată la dispariția herniei, eventual îi încetinește ritmul de progresie”, spune el.
De asemenea, medicul susține că românii au început, tot mai mult, să aibă probleme de greutate, ceea ce nu este benefic, în special atunci când vine vorba despre hernii.

Sanador

„Mai este o problemă: că în momentul în care scazi – și trebuie s-o spune deschis că în ziua de astăzi și noi, românii, am intrat pe panta supraponderalității – în momentul în care eu scad de la 150 la 100 sau de la 130 la 80 de kilograme, s-ar putea ca un defect care era mascat de stratul gros de grăsime să devină evident și atunci, oamenii spun: aha, am slăbit și am făcut hernie. Nu! de cele mai multe ori, hernia era preexistentă; slăbind, a devenit evidentă și bineînțeles că a trebuit ca pacientul respectiv să se ducă la medic, dând vina, din păcate, pe cura de slăbire, care nu are nicio vină de data asta”, explică el.

Detalii puteți găsi în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel