Curmalele: beneficii URIAȘE pentru sănătate, de la colesterol la aspectul pielii

Angela Sabău |
Data publicării:
Curmalele
Curmalele

Curmalele aduc o serie de beneficii neașteptate pentru sănătate. Iată câteva dintre ele.

Fructele uscate, în general, sunt grozave pentru organism. Sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți, iar unele fructe uscate ajută la funcționarea organismului. Curmalele sunt un astfel de fruct. Curmalul, care este cunoscut drept unul dintre cele mai bune înlocuitoare de zahăr, este popular în întreaga lume. Curmalele fac parte din multe bucătării din întreaga lume. Și acest fruct popular este cunoscut și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Curmalele sunt o sursă bună de diverse vitamine și minerale, energie, zahăr și fibre. De asemenea, conține calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu și zinc.

Dacă doriți să gustați ceva gustos, dar sănătos, atunci ar trebui să vă gândiți să adăugați curmale în dieta dumneavoastră. Ele nu sunt numai bune pentru ronțăit, dar ne ajută și corpul în multe feluri.

Iată cum adăugarea de curmale la dieta ta poate îmbunătăți sănătatea generală.

Ajută la menținerea sub control a colesterolului:

Când vine vorba de curmale, nu au colesterol și conțin foarte puține grăsimi. Așadar, dacă doriți să gustați ceva sănătos și doriți să vă mențineți colesterolul sub control, atunci ar trebui să vă gândiți să adăugați curmale în dieta dumneavoastră.

Sunt bogate în vitamine:

Curmalele sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3 și B5, precum și A1 și C. Prin urmare, dacă consumați niște curmale zilnic, nu este nevoie să adăugați suplimente în dietă. Ele nu numai că vă vor menține sănătos, ci vă vor crește și nivelul de energie.

Bune pentru sănătatea oaselor:

Curmalele sunt bogate în seleniu, mangan, cupru și magneziu și toate acestea sunt necesare atunci când vine vorba de a ne menține oasele sănătoase. Ele mențin sănătatea oaselor și țin la distanță osteoporoza.

Bune pentru digestie:

Curmalele înmuiate în apă ar trebui să fie consumate zilnic dacă aveți probleme cu digestia, deoarece asta va ajuta la funcționarea sistemului. Curmalele sunt, de asemenea, bogate în fibre și ar trebui consumate de persoanele care au probleme cu constipația.

Îmbunătățesc aspectul pielii:

Curmalele conțin vitaminele C și D, care acționează asupra elasticității pielii și mențin, de asemenea, pielea netedă. De asemenea, au beneficii anti-îmbătrânire și previn acumularea de melanină în corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel