Curmalele îmbunătățesc digestia și combat infecțiile virale. Care sunt contraindicațiile
Curmalele au zeci de beneficii pentru organism. Unul dintre principalele beneficii ale curmalelor este conținutul ridicat de nutrienți. Dar care sunt contraindicatiile.
Curmalele sunt bogate în vitaminele B și C, potasiu, magneziu, fier și alte minerale. Vitaminele B sunt esențiale pentru formarea globulelor roșii, întărind sistemul imunitar și furnizând energie.
Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la combaterea radicalilor liberi și întărește sistemul imunitar. Potasiul joacă un rol important în reglarea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale, în timp ce magneziul ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea stresului.
Grădina de pe pervaz. Cum să cultivați verdeață rapid și ușor
Curmalele ajută și la combaterea infecțiilor virale și au efect tonic. Sunt utile pentru anemie, hipertensiune arterială, pentru activitatea creierului și au un efect pozitiv asupra inimii, a rinichilor și ficatului. Conținutul ridicat de fibre din compoziție îmbunătățește microflora intestinală.
Curmalele sunt considerate o sursă bună de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Acestea ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătățirea funcției intestinale și la reducerea riscului de a dezvolta diferite boli precum diabetul, obezitatea.
Curmalele sunt bogate în carbohidrați complecși care oferă energie și reduc foamea. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi și zahăr, ceea ce le face o gustare bună pentru cei care țin dietă.
Câte curmale poți mânca pe zi?
Curmalele sunt destul de bogate în calorii: 274 calorii la 100 grame. Ca orice alt produs, este indicat să le consumi în cantități limitate și ca parte a unei diete echilibrate. Norma recomandată este de opt curmale pe zi. Cifra exactă poate fi determinată de un nutriționist sau un medic, în funcție de greutatea persoanei, de prezența bolilor cronice și de datele fiziologice. Prea multe curmale duc la un consum excesiv de zaharuri și calorii, care pot afecta negativ sănătatea.
În ciuda proprietăților benefice, curmalele au o serie de contraindicații: pot apărea probleme cu tractul gastrointestinal, balonare, indigestie sau diaree. Curmalele pot provoca, de asemenea, alergii, așa că consultă un medic înainte de a le consuma.
Rubarba, planta care accelerează vindecarea rănilor, dar prezintă riscul de formare a pietrelor
Cum se aleg curmalele?
Curmalele trebuie să fie maro închis. Curmalele deschise la culoare pot fi supra uscate și își pot pierde o parte din nutrienți. Textura trebuie să fie moale, dar nu prea lipicioasă. Cu cât pielea este mai fină, cu atât fructele sunt mai proaspete.
Curmalele au o perioadă de valabilitate limitată, așa că este important să le alegi pe cele care par proaspete. Verifică dacă curmalele au fost ambalate recent.
Curmalele din magazin pot conține aditivi precum zahăr sau conservanți. Dacă cumperi curmale ambalate, verifică dacă fructele conțin și ingrediente suplimentare. Atenție la țara de origine. Cel mai bine este că cumperi curmale din: Arabia Saudită, Iran, Irak, Egipt și Maroc.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
