Trifoiul dulce, proprietăți medicinale și beneficii pentru sănătate. Ce puteri are planta în tratarea venelor varicoase, insomniei și a inflamațiilor

Monika Baciu |
Data publicării:
trifoiul dulce - FOTO: Freepik@microstock1
trifoiul dulce - FOTO: Freepik@microstock1

Trifoiul dulce seamănă cu lucerna, însă are o serie de beneficii pentru sănătate.

Trifoiul dulce cunoscut și sub denumirea de sulfina galbenă este benefic pentru sănătate. Planta conține diverși constituenți care, prin hidroliză, dau substanță aromatică cumarină. Cu toate acestea, în cazul mucegaiurilor melilot, cumarina devine dicumarol, o substanță otrăvitoare utilizată la șobolani pentru a provoca moartea prin sângerare internă.

În medicina pe bază de plante, dulceața este cunoscută pentru proprietățile sale tonice venoase, pentru a reduce vene varicoase, hemoroizi, flebită. De asemenea, are proprietăți antispastice și sedative.

Trifoiul dulce, beneficii pentru sănătate

Trifoiul dulce este încărcat cu mai multe vitamine și minerale. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale trifoiului dulce.

Funcționează ca diuretic

Trifoiul dulce este folosit pentru a crește producția de urină la om. Chiar dacă nu există dovezi clinice care să susțină această afirmație, se presupune că planta este un diuretic puternic în medicina populară, potrivit Health Benefits Times.

Vezi și: Sindromul Lynch, factor de risc pentru cancerul ereditar. Afecțiune fără tratament. Se moștenește de la părinți. Incriminat pentru 8 tipuri de cancer

Trifoiul dulce, efect asupra problemelor venoase

Trifoiul dulce este utilizat pe scară largă pentru a trata problemele venoase, cum ar fi - vene varicoase, cheaguri de sânge în vene, hemoroizi, tromboflebită și congestii limfatice. Planta ajută la reducerea simptomelor de circulație sanguină deficitară, afecțiune care este denumită popular insuficiență venoasă cronică.

Trifoiul dulce ajută la ameliorarea durerilor de picioare și a crampelor și, de asemenea, rezolvă problemele legate de edemul inflamator și congestiv. Planta este acceptată de către Comisia E germană pentru tratarea hemoroizilor și a afecțiunilor venoase.

Trifoiul dulce eficient în cazul leziunilor

Planta constituie o parte importantă a multor unguente pe bază de plante care sunt folosite pentru tratarea rănilor și a leziunilor contondente. De fapt, trifoiul-dulce este acceptat și de către Comisia E din Germania pentru tratarea rănilor și a leziunilor.

Vezi și: Diagnosticată cu cancer în urma unei mâncărimi. Boala, dezvoltată din cauza pantofilor: Am fost șocată. Mama murise de cancer, sora mea fusese diagnosticată cu alt cancer

Trifoiul dulce, alte beneficii

Trifoiul dulce este folosit și pentru a trata probleme minore legate de somn și, de asemenea, pentru a trata contuzii, elefantiază, entorse și probleme digestive.

Trifoiul dulce produce un compus cumarină care poate fi transformat în dicoumarină, care este folosit în medicină ca anticoagulant. Trifoiul dulce a fost, de asemenea, folosit în scop medicinal pentru a trata inflamațiile externe și interne și ulcerele gastrice și intestinale.

Inflorescențele de trifoi dulce au fost folosite în loțiuni pentru ochi. Trifoiul dulce este folosit fie extern, fie intern, poate ajuta la tratarea varicelor și a hemoroizilor, deși este nevoie de un tratament pe termen lung pentru ca efectul să fie realizat.

Utilizarea plantei ajută, de asemenea, la reducerea riscului de flebită și tromboză. Planta înflorită este antispastică, aromatică, carminativă, diuretică, emolientă, ușor expectorantă, ușor sedativă și vulnerară.

Se folosește o infuzie în tratamentul insomniei, tensiunii nervoase, nevralgiei, palpitațiilor, varicelor, menstruației congestive dureroase, în prevenirea trombozei, flatulenței și tulburărilor intestinale.

Extern, se folosește pentru tratarea inflamațiilor oculare, a durerilor reumatice, a articulațiilor umflate, a vânătăilor puternice, a furunculelor și a erizipelului, în timp ce un decoct se adaugă în apa de baie.

Vezi și: De ce să nu te speli pe față cu apă. Marea greșeală pe care o faci când te demachiezi

Apa distilată obținută din vârfurile înflorite este un tratament eficient pentru conjunctivită. Aplicată sub formă de tencuială, în unguent sau ca fomentație, este un remediu de modă veche de la țară pentru ameliorarea durerilor abdominale și reumatice.

În practica modernă pe bază de plante se administrează intern pentru flatulență.

Trifoiul dulce crește fluxul sanguin prin vene către inimă. Trifoiul dulce este folosit pentru a trata venele umflate ale picioarelor. Ajută la ameliorarea venelor varicoase, a cheagurilor de sânge, a flebitei și a afecțiunilor trombotice.

Trifoiul dulce ameliorează insomnia, spasmele, anxietatea, durerile de urechi, nevralgiile și durerile de cap cauzate de tensiune.

Este benefică în tratarea inflamațiilor și a rănilor. Calmează articulațiile dureroase și umflate. Este util pentru tratarea furunculelor și a problemelor de piele.

Trifoiul dulce facilitează, de asemenea, diminuarea riscurilor de apariție a trombozei și a flebitei. Trifoiul dulce a fost folosit pentru a vindeca indigestia și gazele stomacale excesive, problemele legate de menopauză, bronșita și febra reumatismală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel