Grădina de pe pervaz. Cum să cultivați verdeață rapid și ușor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Grădina de pe pervaz. Cum să cultivați, rapid și ușor, verdeață. Foto: Freepick @ topstockstudio
Grădina de pe pervaz. Cum să cultivați, rapid și ușor, verdeață. Foto: Freepick @ topstockstudio

Grădina de pe pervaz este foarte populară, mai ales, în rândul celor care locuiesc în apartamente și nu au curte.

În  grădina de pe pervaz puteți cultiva orice verdeață și veți aveți acces la un produs proaspăt pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

Cultivarea verdețurilor în grădina de pe pervaz este destul de simplă. Verdeața este nepretențioasă, crește rapid, iubește căldura și lumina. Astfel, puteți cultiva spanac, salata verde, mărar, pătrunjel, rozmarin, coriandru, mentă și multe altele!

Feniculul întărește sistemul nervos și normalizează tractul digestiv. De ce să-l incluzi în dietă

De ce aveți nevoie pentru a crește verdeață pe pervaz?

Pentru a crește tipurile de verdeață de mai sus, veți avea nevoie de: 

- semințe;

- ghivece în funcție de mărimea verdețurilor. Pentru o salată, veți avea nevoie de un ghiveci mai mare, iar pentru mărar și pătrunjel, de ghivece mai mici;

- pământ;

- drenaj;

- îngrășăminte (de exemplu, cenușă de lemn)

9 plante care nu au ce căuta în casa ta. Sunt extrem de toxice. Sigur ai cel puțin una dintre aceste plante: dificultăți de respirație, diaree, iritații ale pielii și ochilor

Pregătiți semințele. Acestea se plantează diferit în funcție de tipul de verdeață. Citiți instrucțiunile, puneți semințele la înmuiat, dacă este necesar. De exemplu, pentru a grăbi germinarea semințelor de mărar în pământ, acestea trebuie, mai întâi, ținute în apă caldă timp de 1-2 zile.

Semințele de pătrunjel trebuie ținute pe un șervețel în apă caldă circa 3 zile ca să  germineze mai repede.

Se crede că pentru plantarea de salată verde, busuioc, coriandru și spanac, ceapă, rucola, nu este nevoie să înmuiați semințele în apă. Cu poate acestea, înmuierea semințelor crește semnificativ probabilitatea unui rezultat de succes.

Frunzele de dafin atrag norocul și prosperitatea. Iată cum trebuie să le folosești

Eliberați un loc însorit sau aveți grijă de o sursă de lumină suplimentară, adică lămpi speciale pentru plante.

Pregătiți solul și ghiveciul în care veți planta semințele. Pe fundul vasului sau al recipientului, care trebuie să aibă găuri, se pune un strat de 3 centimetri de drenaj, care nu va permite apei să stagneze în sol și solul să nu se acru.

Presărați pământ deasupra. Nu umpleți vasul de tot, ci lăsați 2-3 cm până la margini. Adăugați, api, și îngrășământ, conform instrucțiunilor. Umeziți ușor solul și semănați semințele.

Semințele de pătrunjel, mărar, salată verde, busuioc, rucola pot fi semănate uniform pe suprafața solului, împrăștiate aleatoriu la distanță apropiată. Sau puteți semăna în caneluri puțin adânci (până la 1 cm).

În schimb, semințele de spanac și coriandru trebuie semănate în găuri separate (1-1,5 cm adâncime), la o distanță de cel puțin 5 cm.

După ce semințele au fost îngropate. umezește solul, folosind o sticlă cu pulverizator. Folosiți apă caldă pentru aceasta.

Lăcrămioarele, florile cu efect tonic cardiac. Au efecte diuretice, mențin elasticitatea pielii. Cum se pot folosi

Acoperiți, apoi, vasul cu o folie de plastic pentru a crea un efect de seră. Puneți vasul într0-un loc cald, unde nu sunt curenți de aer.

În fiecare zi, ridicați  folia de plastic, încât solul să nu putrezească. Odată ce plantele au germinat, îndepărtați pelicula și oferiți plantei cantitatea adecvată de lumină.

Verdeața se iriga în mod regulat. Țineți cont de două reguli: nu lăsați solul să se usuce, dar, în același, timp, evitați să-l udați prea mult. 

Frecvența udării va depinde de structura solului și de tipul de verdeață. De exemplu, busuiocul iubește apa și trebuie udat în fiecare zi. Pentru udare, folosiți o sticlă cu pulverizator cu apă decantată.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Când verdeața a încolțit suficient, puteți tăia recolta și trebuie să o faceți cu grijă. De fiecare dată când tăiați verdețurile, asigurați-vă că faceți puțin pansament, astfel încât planta să aibă puterea de a crește mai departe.

Puteți hrăni verdeața cu orice îngrășăminte minerale cu un conținut ridicat de azot. În acest caz, pansamentul superior trebuie efectuat  numai sub formă lichidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel