Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Orhideea - Foto: Freepick @aopsan
Orhideea - Foto: Freepick @aopsan

Orhideea va înflori tot anul dacă știi cum să o îngrijești corect. Delicată, originală și colorată, orhideea luminează casele și le oferă o notă unică.

Orhideea este o floare foarte apreciată și populară. Cu toate acestea, se știe că este destul de complicat de crescut și întreținut.

Așadar, cum să le ții în viață cât mai mult timp posibil și cum să le faci să înflorească pe tot parcursul anului? Cum se face îngrășământul care promovează înflorirea unei orhidee? 

Aceste plante cu flori, care se adaptează ușor unui mediu interior, au nevoi specifice. Pentru a rezistat mai mult timp, plantele trebuie întreținute regulat. Descoperă în acest articol cum să  faci orhideele să înflorească din nou și să le păstrezi sănătoase pe termen lung.

Zambilele, beneficii uimitoare. Acționează precum un calmant. Cum pot fi folosite

Pentru a promova  înflorirea orhideelor, este necesar să le uzi în mod regulat. Umiditatea din sol ajută la prelungirea perioadei și a duratei lor de înflorire. Ele trebuie udate o dată pe săptămână, iar în sezonul rece  - o dată la două săptămâni.

De asemenea, este esențial ca plantele să primească cantitatea potrivită de lumină solară, fără a se confrunta cu o expunere prea mare. Aceste plante de interior nu tolerează lumina directă a soarelui. Totuși trebuie să le oferi suficientă lumină pentru ca acestea să înflorească.

Ca toate plantele, orhideele au  nevoi specifice  pentru a putea rezista în timp. Pe piață există mai multe îngrășăminte, dar sunt adesea compuse  din substanțe chimice care pot fi  toxice pe termen lung atât pentru florile tale, cât și pentru sănătatea ta. Optează pentru îngrășămintele naturale, pe care le poți face acasă din ingrediente pe care probabil le ai deja în cămară.

Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul: un truc simplu, dezvăluit de gospodinele istețe

Pentru a permite orhideelor să  înflorească, este esențial să  le fertilizezi regulat cu un  îngrășământ natural și simplu, preparat acasă. 

Cum să faci orhideele să înflorească pe tot parcursul anului cu  apa de orez?

Potasiul, fierul, siliciul și fosforul sunt componente care ajută cu generozitate orhideele să crească bine. Poți găsi toate aceste elemente într-un singur ingredient:  apa de orez. 

Pentru a folosi corect apa de orez, trebuie doar să urmezi acești pași:

Adaugă 10 grame de orez la un litru de apă fierbinte. Se lasă la macerat timp de o oră. Orezul se scurge, iar apa se filtrează  și se lasă să se răcească. Toarnă lichidul într-o sticlă. Tot ce trebuie să faci este să uzi plantele cu această apă de orez.

Ar trebui să utilizezi acest amestec  o dată la patru udări. Vei observa diferența și evoluția orhideelor ​​după câteva zile.

Pentru a declanșa o  a doua înflorire  pe aceeași tulpină urmează această metodă:

Taie  tulpina deasupra celui de-al doilea nod. Pune planta într-un loc răcoros. Temperatura ideală ar trebui să fie în jur de  15 ºC. Lasă orhideea să se odihnească, în această cameră, aproximativ douăzeci de zile, adică între 3 și 4 săptămâni. Vei vedea, că orhideea ta va înflori din nou a doua oară în același an și vor apărea noi muguri mici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel