Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul: un truc simplu, dezvăluit de gospodinele istețe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul, un truc simplu. Foto: Freepick @user17340861
Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul, un truc simplu. Foto: Freepick @user17340861

Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul și bucură-te de rezultate. Mirosurile neplăcute vor fi eliminate, iar casa ta va fi curată și frumos parfumată.

Cauți o modalitate originală și economică de a-ți parfuma casa? Există un truc uimitor pentru un aparat de uz casnic pe care îl folosești în fiecare zi și care te poate ajuta să păstrezi un miros grozav în toată casa.

Află cum să folosești acest truc pentru a-ți parfuma în mod natural interiorul cu uleiuri esențiale și ierburi aromatice și pentru a te bucura de o atmosferă plăcută datorită aspiratorului.

Cum să obții un miros plăcut în toată casa?

Menținerea igienei și curățarea periodică a camerelor le va menține curate: fără acarieni și bacterii. Dar, pe lângă curățarea casei, de asemenea, este important să te asiguri că toată casa miroase proaspăt. În general, mirosurile neplăcute vin din bucătărie sau baie. Din fericire, iată un mic truc pentru ca toată casa ta să miroasă mereu bine: când vei aspira pune ulei esențial pe filtrul aspiratorului. 

Pune un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul pe care nu-l vei regreta

Pe piață există odorizante și  lumânări parfumate pentru a face atmosfera casei plăcută și parfumată, însă nu este necesar să cheltui atât de mult. Dacă vrei ca toată casa ta să miroasă grozav,  tot ce trebuie să faci este să apelezi la un truc cu aspiratorul, care a devenit  viral pe rețelele de socializare.

Trucul este să folosești bile parfumate, care, de obicei, se pun în mașina de spălat, pentru a ca hainele să miroase bine. Aruncă-le bilele parfumate pe covor și aspiră-le. Apoi cpntonuă să aspiri toată casa. Vei observa că toate camerele în care vei aspira vor fi curate și vor mirosi frumos.

Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient din bucătărie

Cum să folosești uleiul esențial în aspirator?

Uleiurile esențiale pot ajuta la îmbunătățirea senzației de bine si a parfumului casei tale: trebuie doar să alegi aromele preferate și vei observa rezultate surprinzătoare după ce le folosești.

Pune câteva picături din uleiul esențial preferat pe filtrul sau pe recipientul de praf al aspiratorului. Motorul de aspirare va difuza mirosul prin casă pe măsură ce aspiri. Folosește același truc cu filtrul aerului condiționat.

Gândește-te la el ca la un fel de difuzor de uleiuri esențiale pentru a împrospăta întreaga casă. Ai totuși grijă să nu folosești anumite uleiuri esențiale, care pot prezenta un pericol la inhalare la copii sau la femeile însărcinate.

Pune oțet alb în mașina de spălat. Motivele geniale dezvăluite de gospodine

Cum să faci un odorizant de casă?

Știi că uleiurile esențiale pot fi folosite și pentru curățarea gospodăriei? Iată un alt truc simplu care îți permite să cureți casa și,  în același timp, să eliminați mirosurile neplăcute și să o parfumezi.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțină apă, două linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături din uleiul tău esențial preferat într-o sticlă cu pulverizator. Astfel, vei avea un odorizant de casă al cărui parfum va rezista toată ziua.

Aspiratorul miroase urat? Din fericire, există modalități de a remedia problema. Curățarea aspiratorului  ajută la menținerea aparatului în stare bună și la prevenirea apariției mirosurilor neplăcute. Programează curățarea aspiratorului la fiecare două luni.

Amestecă detergent de vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor cu experiență

Dacă aspiratorul are un sac de praf, înlocuiește-l cu unul nou.  Dacă aspiratorul are un recipient pentru praf, scoate-l și spală-l bine cu apă fierbinte, săpun și puțin oțet alb sau bicarbonat de sodiu.

Spală sau înlocuiește filtrul. Dacă aspiratorul are un filtru lavabil, clătește-l u apă rece până când apa devine limpede. Poate dura mai mult de cinci minute. Lasă  filtrul să se usuce timp de 24 de ore. Dacă aspiratorul are un filtru care poate fi înlocuit, înlocuiește-l la fiecare șase până la 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel