Pune oțet alb în mașina de spălat. Motivele geniale dezvăluite de gospodine

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune oțet alb în mașina de spălat: câteva motive geniale, dezvăluite de gospodine.Foto: Freepick @freepik
Pune oțet alb în mașina de spălat: câteva motive geniale, dezvăluite de gospodine.Foto: Freepick @freepik

Pune oțet alb în mașina de spălat și vei scăpa de o problemă deranjantă.

Curățarea regulată a mașinii de spălat este la fel de importantă ca și rolul acesteia într-o casă. Și știi că ai deja în casă produsele pe care le poți folosi pentru a întreține mașina de spălat? Vorbim despre oțet, un produs ieftin, care te ajută să cureți mașina de spălat.

Te-ai gândit vreodată să pui oțet în mașina de spălat? Oțetul alb este un produs foarte util atât în gătit, cât și în curățenie.

Amestecă detergent de vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor cu experiență

La fel ca bicarbonatul de sodiu, oțetul poate rezolva mai multe probleme. În acest articol, ne vom concentra pe puterea sa de curățare pentru a întreține mașina de spălat.  

Curățarea mașinii de spălat înainte de următoarea utilizare are un impact pozitiv asupra facturilor de energie electrică,  în special prin detartrarea aparatului. Oțetul alb este  un agent de curățare care permite mașinii de spălat să consume mai puțină apă. Pentru a profita de toate acestea și a economisi bani prețioși, nimic nu poate fi mai simplu!  

Mai întâi trebuie să cureți cuva mașinii de spălat. Pulverizează oțetul în cuvă și pe garnitura de cauciuc, apoi șterge-le cu o cârpă umedă din microfibră. Este important sa ai grija de aceasta zonă, deoarece aici se acumulează apa, reziduurile de săpun sau chiar mucegaiul.

În al doilea rând, toarnă două pahare de oțet alb în compartimentul pentru balsam. Programează apoi mașina de spălat la cea mai ridicată temperatură a apei.

Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul de care te vei îndrăgosti

Adaugă o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul cuvei și pornește un doilea ciclu de spălare în vid, la o temperatură ridicată. După terminarea programului, folosește o cârpă umedă și curată pentru a șterge cuva mașinii de spălat.

Nu uita să ștergi și exteriorul mașinii de spălat. Astfel nu doar că vei elimina mucegaiul și bacteriile, dar vei scăpa și  de mirosurile neplăcute din mașina de spălat.

O mașină de spălat bine întreținută, fără calcar va fi mai puțin predispusă la defecțiunile care sunt  responsabile pentru creșterea facturii de energie. Și așa vei îmbunătăți durata de viață a mașinii de spălat. Avantajele sunt, așadar, numeroase și toate sunt bune pentru mașina de spălat.

Cantitatea recomandată de oțet alb pentru a curăța eficient mașina de spălat  este ½ pahar. Adaugă-l la fiecare ciclu de spălare gol. Fă un obicei din asta și vei economisi apă și energie.

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Bicarbonatul de sodiu are capacități incontestabile de dezinfectant  și detartrare. Alături de oțet, bicarbonatul rămâne unul dintre cele mai importante ingrediente pentru detartrarea mașinii de spălat.

Adaugă un pahar de bicarbonat de sodiu în interiorul cuvei. Activează un program de spălare, fără haine, la 90 de grade. Apoi, toarnă un pahar de oțet alb în interiorul compartimentului pentru balsam, înainte de a începe un alt program de spălare, la 90 de grade.

Cu o cârpă, înmuiată în oțet alb, șterge reziduurile. Tot ce rămâne este să clătești și să usuci mașina de spălat cu o cârpă curată și uscată.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute ale mașinii de spălat?

Oțetul alb este un ingredient foarte eficient pentru dezinfectarea și curățarea naturală a rufelor. În plus este o alternativă foarte bună la balsamul de rufe! Spre deosebire de balsam, care poate deteriora rufele oțetul alb le păstrează în stare bună, făcându-le, în același timp, moi. Un gest ecologic, care îmbină eficiența și respectul pentru mediu, cu economisirea banilor. Simplu, practic și economic!

Scapă de gândacii care ies din canalizare: o lingură din acest ingredient este suficientă

Reține că este important să întreții regulat mașina de spălat, iar oțetul alb este cea mai bună alegere. Folosirea oțetului la două sau trei luni ar trebui să fie suficientă pentru a avea grijă corect de mașina de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel