Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură - Foto: Freepick @wayhomestudio
Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură - Foto: Freepick @wayhomestudio

Gospodinele cu experiență recurg la diferite trucuri atunci când fac curățenie în casă. 

Curățarea și dezinfectarea locuinței este o sarcină zilnică, care poate fi laborioasă. Praful se depune rapid și unele produse de curățare pot fi dăunătoare pentru utilizarea pe termen lung. Dar îți dezvăluim un truc care ți-ar putea face viața mai ușoară!

Datorită acestui ingredient pe care probabil îl ai deja în bucătărie, curățarea casei nu a fost niciodată mai ușoară! 

Te-ai săturat de produsele de uz casnic pline cu chimicale și toxice pentru mediu? Am găsit pentru tine o soluție eficientă și practică pentru o curățare strălucitoare a podelei tale. Acum, măturarea podelei poate fi suficientă pentru a-ți igieniza podeaua, dacă nu ai timp să ștergi podeaua.

Spune adio înălbitorului și folosește acest ingredient: îți face rufele albe și strălucitoare

Știi că  lămâia  te poate ajuta în întreținerea casei? Acest produs de curățare multifuncțional poate fi un remediu eficient pentru îndepărtarea murdăriei vechi, în special datorită acidului citric.

Lămâia este un ingredient natural versatil care poate fi folosit în multe situații, inclusiv în dezinfectarea suprafețelor. Proprietățile sale antibacteriene îți permit să igienizezi spațiile și obiectele.  O poți  folosi pentru a  curăța bucătăria, aparatele de uz casnic, pentru a  curăța toaletele sau  podelele.

Pune oțet alb în mașina de spălat: șapte motive să o faci de fiecare dată

De ce trebuie să pui suc de lămâie pe mătură? După cum ai înțeles, pe lângă mirosul proaspăt și plăcut, lămâia este un produs foarte util pentru curățarea casei. În plus, îi va da casei tale o notă proaspătă.

Printre diversele utilizări menționate mai sus, îți vom dezvălui o tehnică pentru a depăși mirosurile neplăcute și a elimina murdăria din casă. Pur și simplu pulverizează mătura cu suc de lămâie și lasă-o să se usuce înainte de a o folosi pentru o curățare optimă.

Acest fruct citric curăță perii măturii și îl purifică. Vei elimina praful și murdăria cu o mătură dezinfectată. 

Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă

Cum să folosești lămâia pe mătură pentru a curăța podeaua? Prin igienizarea măturii cu picături de suc de lămâie, poți învinge murdăria și mirosurile în mod natural.

Iată ce pași trebuie să urmezi: 

1. Toarnă sucul de la trei lămâi într-o cratiță și fierbe-l la foc mic.

2. Lasă-l puțin să se răcească.

3. Umezește perii măturii cu acest suc cald de lămâie, folosind o sticlă cu pulverizator.

4. Lasă mătura să se usuce în aer liber timp de cel puțin 1 oră sau cât este necesar înainte de a o folosi.

Lămâia va dezinfecta mătura și o va face mai moale și mai mătăsoasă. Perii vor fi mai flexibili și ușor de utilizat. Pentru a te convinge că acest truc funcționează perfect și pentru a avea rezultate optime, te sfătuim să repeți această metodă cel puțin o dată pe săptămână. 

Dacă ți-a mai rămas suc de lămâie, îl poți folosi ca un produs de curățare pentru a igieniza alte zone ale casei. Înlocuiește detergenții chimici convenționali sau înălbitorul cu această soluție. Vei reuși să elimini murdăria și să desfunzi chiuvetele și toaletele.

Scapă ușor de umiditatea din casă cu trei ingrediente: acest truc îți va parfuma casa

Lămâia și oțetul curăță eficient casa. Oțetul alb și lămâia sunt produse naturale de uz casnic, foarte eficiente pentru curățarea și igienizarea suprafețelor, a ustensilelor, a mobilierului și electrocasnicelor. După cum știi, aceste produse sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiseptice,  antibacteriene și antifungice.

Amestecând oțetul alb și lămâia, vei obține un produs ideal pentru curățarea și întreținerea unei mături. Pentru a face acest lucru, amestecă sucul de la 2 lămâi cu o jumătate de cană de oțet alb într-un recipient. Pulverizează amestecul pe mătură. Și iată, mătura este curată și igienizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel