Spune adio înălbitorului și folosește acest ingredient: îți face rufele albe și strălucitoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spune adio înălbitorului și folosește acest ingredient: îți face rufele albe și strălucitoare.Foto: Freepick @ freepik
Spune adio înălbitorului și folosește acest ingredient: îți face rufele albe și strălucitoare.Foto: Freepick @ freepik

Spune adio înălbitorului și țesătura hainelor tale va rezista mai mult timp. În plus, toate petele vor fi eliminate cu un ingredient din cămară.

Hainele albe și-au pierdut toată strălucirea? Nu este întotdeauna ușor să scapi de anumite pete, menținând, în același timp, și culoarea albă a hainelor. Dar nu intra în panică! Puteți  restabili cu ușurință strălucirea inițială!

Descoperă sfaturile și trucurile noastre pentru a elimina cele mai încăpățânate pete și pentru a avea haine albă și strălucitoare, datorită ingredientelor pe care probabil le ai acasă! 

Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă 

Pentru a evita folosirea înălbitorului, care poate fi iritant și agresiv, te invităm să descoperi tehnici mai blânde și naturale pentru a-ți albi rufele și a le face strălucitoare. În ciuda eficienței sale, înălbitorul este toxic și dăunător pentru mediu. Atunci cu ce îl poți înlocui? Există diferite metode naturale pentru a combate petele rele și pentru a păstra hainele albe.

Pentru a evita deteriorarea lenjeriei pe termen lung și pentru a-i revigora culoarea albă, trebuie să te asiguri că  separi țesăturile și culorile și să speli lucrurile la temperaturi scăzute.  Înainte de a începe să le speli în mașina de spălat, anumite ingrediente naturale te pot ajuta să restabilești culoarea albă a hainelor.

Există mai multe moduri de a spăla o lenjerie îngălbenită și și de a-i reda strălucirea fără a fi nevoie să apelezi la substanțe chimice precum înălbitorul. Ingredientul natural care te va ajuta să reînvii albul hainelor tale este fără îndoială oțetul alb.

Cum să reîmprospătezi o banană prea coaptă, care s-a făcut deja maro: trucul la care nu te-ai fi gândit

Acest ingredient pe care probabil îl ai deja în bucătărie este un puternic demachiant natural,  datorită conținutului său de acid acetic, care va îndepărta pete și va reda strălucirea culorilor.

Într-un lighean se toarnă 150 ml de oțet alb și 1 litru de apă. Lasă hainele să se înmoaie în soluție timp de aproximativ 1 oră. Adaugă o lingură de săpun de Marsilia dacă hainele au pete persistente, apoi clătește-le. În cele din urmă, lasă hainele să se usuce la aer. Rufele tale vor fi mai albe ca niciodată.

Utilizează bicarbonat de sodiu pentru a albi hainele

O altă modalitate ușoară și eficientă de a elimina petele galbene de pe lenjeria albă este să folosești bicarbonat de sodiu. Se amestecă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu puțină apă fierbinte pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe zonele pătate apoi freacă ușor. Lasă produsul să acționeze câteva minute, apoi spală lenjeria în mașina de spălat. 

Cum poți albi hainele cu lapte? Un alt truc natural excelent pentru a revigora culoare albă a hainelor este să le înmoi în  lapte. Această metodă eficientă face hainele cu adevărat albe și strălucitoare. 

Înmoaie cămașa albă într-un lighean umplut cu lapte rece (1 litru ar putea fi suficient). Lasă să acționeze între 30 de minute și 1 oră. Spală hainele manual sau în mașina de spălat. După cum ai înțeles, bicarbonatul de sodiu, oțetul alb sau chiar laptele pot reda strălucirea rufelor și au o acțiune de albire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel