Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă. Foto: Freepick @sompong_tom
Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă. Foto: Freepick @sompong_tom

Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan și casa ta va fi curată. În plus, nu vei avea probleme de sănătate, cauzate de mucegai. 

Tavanul tău este invadat de mucegai și nu știi cum să să scapi de el? Dacă ai rămas fără idei, nu trebuie să-ți faci griji! Îți oferim soluții naturale pentru a îndepărta petele negre de mucegai fără a vă deteriora tavanul băii sau al bucătăriei.

Pentru aceasta, nu va trebui să folosești substanțe chimice scumpe, deoarece poți pune capăt acestei manifestări a umidității cu câteva produse pe care le ai deja acasă.

Mucegaiul apare, adesea, în cele mai umede încăperi ale casei. Acest grup de ciuperci microscopice formează pete inestetice și emană și un miros de mucegai. Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiul pe tavan și pereți, care este inestetic și periculos pentru sănătate, îți  recomandăm să le elimini pentru totdeauna cu aceste sfaturi eficiente și ieftine.

Scapă ușor de umiditatea din casă cu trei ingrediente: acest truc îți va parfuma casa

De ce apar pete de mucegai pe tavan? Problemele cu mucegaiul de pe tavan se pot datora ventilației proaste a încăperilor, în special a băii sau a bucătăriei. În afară de aceasta,  infiltrarea apei,  izolarea slabă sau chiar excesul de căldură pot fi și cauza acestor pete inestetice pe tavanele și pereții casei.

Cum să faci față mucegaiului? Petele de mucegai trebuie îndepărtate cât mai repede, deoarece efectele lor pot fi grave pentru sănătatea și casa ta. Din fericire, poți rezolva problema cu câteva trucuri eficiente care implică utilizarea produselor pe care le ai deja acasă.

Hârtia igienică reutilizabilă, avantaje și riscuri. Ce trebuie să știi. Cât de benefică este și cum o poți face chiar acasă

Utilizează bicarbonat de sodiu și oțet alb pentru a curăța mucegaiul din tavan. Datorită  proprietăților lor dezinfectante,  oțetul alb și bicarbonatul de sodiu sunt un duo foarte eficient pentru a scăpa de mucegaiul de pe tavan. Pentru a utiliza aceste produse ieftine împotriva petelor de mucegai, trebuie să urmezi câțiva pași.

1. Se diluează o cană de oțet alb într-un litru de apă fierbinte. Aplică soluția pe un mop cu burete.

2. Freacă suprafața de tratat, dar fără a forța. Lasă oțetul să stea pe zona pătată timp de 15 minute.

3. Apoi folosește o altă găleată umplută cu 1 litru de apă, adaugă un pahar de bicarbonat de sodiu și  scufundă mopul cu burete în soluție pentru a curăța zona pătată de mucegai.

În cele din urmă, utilizează un burete umed și curat  pentru a îndepărta reziduurile produsului și mucegaiul.

Lumânările parfumate, ce nu știai despre ele. Cum îți influențează sănătatea

Scapă de mucegaiul de pe tavan cu peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un alt dezinfectant pe care îl poți găsi în majoritatea magazinelor de bricolaj. Pentru a-l folosi, procedezi în felul următor:

1. Folosește un aspirator pentru a îndepărta murdăria și praful din zona predispusă la mucegai, apoi șterge cu o cârpă umedă.

2. Cu un burete înmuiat în peroxid de hidrogen  curăța părțile afectate de mucegai.

3. Lasă să acționeze 10 minute, șterge cu un prosop umed, apoi cu unul uscat.

O altă tehnică foarte eficientă este să profiți de puterea dezinfectantă a uleiului esențial de arbore de ceai pentru a eradica mucegaiul și germenii. Arborele de ceai se remarcă ca o alternativă demnă la oțetul alb. La fel ca la soluția anterioară, uleiul esențial de arbore de ceai poate fi suficient a pune capăt urmelor de mucegai.

Nu uita de sucul de lămâie a cărui putere de curățare și dezinfectare rivalizează cu celelalte produse menționate mai sus. Sucul de lămâie se amestecă cu bicarbonat de sodiu și se aplică  pe zona cu probleme. Acest lucru ar trebui să distrugă urmele de mucegai.

Nu mai arunca niciodată coaja castraveților: 5 beneficii pentru sănătate. De ce să o amesteci cu o lingură de iaurt

De asemenea, este necesar să te gândești la crearea condițiilor potrivite în cameră, astfel încât să nu se formeze mucegai pe pereți și tavan. Un obicei bun  este să aerisești des camera. De asemenea, poți  folosi și un dezumidificator dacă umiditatea din casă este ridicată. Cu aceste produse pe care le ai acasă vei scăpa de mucegaiu și de petele  inestetice de pe tavan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel