Nu mai arunca niciodată coaja castraveților: 5 beneficii pentru sănătate. De ce să o amesteci cu o lingură de iaurt

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nu mai arunca niciodata coaja castraveților - Foto: Freepick @onebit14
Nu mai arunca niciodata coaja castraveților - Foto: Freepick @onebit14

Nu mai arunca niciodată coaja castraveților, deoarece are o mulțime de beneficii. Iată de ce trebuie să o amesteci cu iaurt, efecte uimitoare.

Proaspăt, crocant și sănătos, castravetele este un adaos fericit la diverse salate. Această legumă este renumită pentru nenumăratele sale proprietăți care sunt foarte benefice pentru sănătate.

Castravetele este o sursă excelentă de apă, ca să nu mai vorbim că este și foarte bogat în vitamine și minerale. Dar știai că și coaja sa este un mare aliat pentru îngrijirea pielii? După ce îi vei descoperi beneficiile, inevitabil le vei adopta în rutina de frumusețe.

Trei ingrediente din bucătărie care îți lasă pielea curată și strălucitoare: trebuie doar să le amesteci

Fără să știi, aruncând coaja castraveților la gunoi, faci o mare risipă! În mod neașteptat, coaja poate fi refolosită în multe feluri. Atunci când intenționezi să faci o salată, amintește-ți întotdeauna să lași coaja deoparte, din care vei pregăti apoi o mască excelentă pentru ten.

De ce să cumperi produse cosmetice scumpe, când ai la îndemână un ingredient natural extrem de hidratant, revigorant și antioxidant.

Foarte popular în timpul sezonului estival, castravetele aduce o prospețime de neegalat meselor. Într-o salată sau smoothie, această legumă ușoară îți oferă o hidratare extraordinară și îți calmează toate poftele. Virtuțile sale sunt multiple pentru organism: castravetele este foarte bogat în apă, potasiu, magneziu, fosfor și fier.

Buze crăpate și uscate. Cu ce poți să înlocuiești balsamul de buze

Ca bonus, conținutul său de vitamine C și K ajută perfect la hidratarea pielii. Castravetele te protejează de agresiunile externe, are proprietăți calmante și antiinflamatorii și calmează pielea arsă de soare și de alte iritații. În plus, acțiunea sa astringentă închide porii și purifică pielea grasă.

Un alt beneficiu puțin cunoscut este că această legumă este excelentă pentru întinerirea pielii și reducerea ridurilor . Într-adevăr, vitaminele sale A, C și E au proprietăți antioxidante care ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii și promovează producția de colagen.

Iată câteva rețete pe care le poți folosi în rutina de frumusețe 

Castraveții reduc cearcăne

Multe femei aplică câteva felii de castraveți pe în ochi pentru a reduce cearcănele și pungile.  

Ten proaspăt, hidratat și luminos

Datorită conținutului său ridicat de apă (95%), castravetele oferă o strălucire frumoasă tenului tern, strânge porii, purifică și hidratează în profunzime pielea uscată. Amestecă coaja tocată de castravete cu o lingură de iaurt natural până obții o cremă omogenă, cu o textură fragedă. Seara, după ritualul de demachiere, aplică această mască pe toată fată. Lasă să acționeze 20 de minute și clătește cu apă călduță. Apoi usucă bine pielea. După câteva utilizări, vei observa că fața ta a devenit  devine mai strălucitoare. Tenul va fi curățat de toate impuritățile, va fi mai moale și mai hidratat.

Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

Reduc celulita

Pentru a reduce aspectul de coajă de portocală, pur și simplu exfoliați-vă pielea amestecând sucul de castraveți cu zaț de cafea.

Tonic pentru ten

Dacă fața ta este obosită, poți să faci și un tonic proaspăt pentru a o stimula și a o face mai strălucitoare. Pune coaja de castravete în apă clocotită. Fierbe 5 minute și filtrează apa. Pune-o apoi în frigider. Seara înainte de culcare, îți poți curăța fața cu această apă. 

Alină pielea iritată

Amestecă un castraveți cu iaurt simplu foarte rece. Această cremă va hidrata zonele afectate, va calma pielea și împrospăta.  

Cum se face un scrub de castraveți?

Taie un castravete în bucăți mici, pune-le într-un robot de bucătărie și pasează-le pentru a obține o textură netedă. Adaugă în acest piure trei pahare de zahăr granulat extrafin și jumătate de pahar de ulei de semințe de struguri. Amestecă pentru a obține o pastă  omogenă.

Dacă ai pielea uscată, aplică masca pe față o dată pe săptămână. Dacă pielea este grasă, aplică masca de două ori pe săptămână.

Iaurtul este bogat în vitamina B2 care ajută la hidratarea  pielii  și promovează regenerarea celulară. În plus, fiind bogat în acid lactic, va strânge bine porii și va reduce aspectul ridurilor. Este ingredientul ideal pentru exfolierea și luminarea pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel