Amestecă detergent de vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor cu experiență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Amesteca detergent de vase cu pasta de dinti - Foto: Freepick @mvg6892 @master1305
Amesteca detergent de vase cu pasta de dinti - Foto: Freepick @mvg6892 @master1305

Amestecă detergent de vase cu pastă de dinți și vei scăpa de o probleme enervantă, cu care se confruntă multe gospodine.

Multe gospodine folosesc produse chimice pentru a curăța casa. Cu toate acestea, tot mai multe persoane apelează la trucurile bunicilor, care sunt mai eficiente. Unul dintre cele mai uimitoare trucuri constă în combinația dintre pasta de dinți și detergentul de spălat vasele.

Este un duo excelent pentru curățarea petelor dificile de pe vase sau tigăi. Odată încercat, nu te vei mai putea descurca fără el! 

Chiar dacă uneori ai de-a face cu pete încăpățânate, există combinații uimitoare care fac curățarea oalelor și a tigăilor mai puțin obositoare.

Scapă de gândacii care ies din canalizare: o lingură din acest ingredient este suficientă

Pasta de dinți și detergentul de spălat vasele sunt două produse care nu au nimic în comun, dar merg atât de bine împreună.

Cum să îndepărtezi petele încăpățânate de pe vase cu combinația de pastă de dinți și detergent lichid de vase?

În multe cazuri, pasta de dinți este utilă nu doar pentru igiena orală. O poți folosi  în mai multe moduri, de aceea îți arătăm un truc neobișnuit pentru a elimina petele încăpățânate de pe vase și tigăi. De ce funcționează? Acest lucru se datorează faptului că pasta de dinți crește puterea de curățare a detergentului de spălat vase.  

Într-un bol, adaugă o linguriță de pastă de dinți și 200 ml de detergent lichid de spălat vase. Apoi adaugă puțina apă și amestecă bine. Soluția trebuie să fie omogenă. Toarnă noul  detergent într-o sticlă de plastic.  

Acest detergent este ideal pentru curățarea tigăilor arse și a vaselor greu de curățat. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru curățarea tăvilor de copt. 

Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul de care te vei îndrăgosti

Pune o parte din soluția pregătită pe tava murdară. Freacă cu un burete pentru a îndepărta murdăria și incrustațiile persistente. Tot ce trebuie să faceți este să clătești bine și să usuci cu o cârpă curată. 

Remediul funcționează, datorită virtuților abrazive ale pastei de dinți și a fluorului pe care îl conține, care sunt foarte utile împotriva petelor încrustate. În special, poți curăța ustensile de aluminiu, tigăile arse și tacâmuri  argintii. Poți curăța și chiuveta din oțel inoxidabil cu acest remediu. 

Ce mai poți face cu pasta de dinți?

În afară de curățarea vaselor, există multe alte lucruri pe care această pasta de dinți le poate curăța. Pasta de dinți este atât de versatilă, datorită proprietăților sale de albire, antimicrobiene și abrazive. Din același motiv, pasta de dinți poate fi o alternativă la bicarbonatul de sodiu pentru a curăța multe suprafețe. 

Îndepărtează mirosurilor alimentare de pe mâini cu pastă de dinți. Dacă mirosurile puternice de mâncare persistă pe mâinile tale, o picătură de pastă de dinți te poate ajuta să scapi de ele. Pune puțină pastă de dinți în palmă, freacă câteva secunde apoi clătește. Mirosul dispare imediat.

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Curăță tacâmurile de argint. Pasta de dinți este o abordare economică și ecologică pentru a reda strălucirea tacâmurilor din argint și oricărui alt obiect realizat din acest material. Freacă ușor suprafața cu pastă de dinți și vei observa cum dispar petele negre de pe aceste obiecte. Poți folosi și o periuță de dinți dacă este necesar. Clătește bine cu apă călduță, apoi șterge-le bine cu cârpă uscată pentru lustruire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel