Urmărește dezbaterea live

Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient din bucătărie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient simplu, natural și ieftin.Foto: Freepick @freepik
Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient simplu, natural și ieftin.Foto: Freepick @freepik

Scapă de mirosurile neplăcute din dulap, dacă vrei ca hainele tale să nu miroasă a umezeală și mucegai. În ajutor îți vine un produs din bucătărie.

Uneori se întâmplă să deschizi ușa dulapului și să simți un miros foarte neplăcut. Este chiar o problemă comună atunci când dulapurile nu sunt niciodată bine aerisite sau hainele nu sunt suficient de uscate înainte de a fi puse pe raft.

Cea mai mică urmă de umiditate poate favoriza apariția unui miros de mucegai. Nu intra  în panică. Îți oferim câteva sfaturi infailibile, pe bază de ingrediente naturale, pentru a elimina în cel mai scurt timp aceste mirosuri neplăcute din dulap.

De ce hainele mele miros urât în ​​dulap? Cum să scapi de acel miros neplăcut? Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dulapul de pantofi? În rândurile de mai jos vei afla răspunsurile la întrebări.

Scapă de gândacii care ies din canalizare: o lingură din acest ingredient este suficientă

Atunci când hainele și încălțămintea sunt depozitate într-un spațiu fără ventilație adecvată, umiditatea se instalează în anumite colțuri ale dulapului. Să nu uităm și de unele lucruri, care sunt uitate în dulap și câțiva ani.   

Înainte de a pune hainele spălate în dulap, asigură-te că acestea sunt complet uscate. În caz contrar, umiditatea își va face treaba. În timp, un miros de mucegai se va instala în dulapuri, mai ales dacă nu ai efectuat o ventilație periodică. Uneori, simpla deschidere a dulapului nu este suficientă pentru a eradica problema. Dacă umiditatea s-a stabilit în dulap de mult timp, o curățare generală este esențială.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din dulap?

Spațiul în care îți păstrezi hainele, încălțămintea și alte accesorii necesită o întreținere atentă și periodică. Dacă nu igienizezi dulapurile, nu ar trebui să fii surprins de mirosul de mucegai din interior. Dar,  există un remediu pe cât de simplu, pe atât de ingenios pentru a elimina  mirosul de umiditate din dulap. 

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Aliatul tău neașteptat este orezul. Mulți oameni nu  știu, dar acest amidon este o adevărată armă secretă împotriva umidității. Orezul va absorbi rapid umiditatea și va proteja hainele de  mirosurile neplăcute.

Trucul este foarte simplu:  pune boabe de orez în mai multe pungi de bumbac și instalează-le în diferite colțuri ale dulapului, în sertare și în alte locuri în care îți depozitezi hainele. În acest fel, orezul va absorbi orice umiditate prezentă, iar hainele tale nu vor mai mirosi urât.  Nu uita să schimbi orezul o dată la două săptămâni.

În pungile cu orez poți adăuga și câteva picături din uleiul esențial preferat. Un parfum de lavandă, de exemplu, îți va păstra hainele parfumate și de fiecare dată când vei deschide dulapurile, vei simți un miros foarte plăcut.

Odorizantul de uz casnic elimină mirosuri urâte 

Vrei să faci un odorizant de casă? Ierburile aromatice sunt ideale pentru eliminarea umidității din dulapuri și sertare. Pentru a avea o aromă florală delicată, se recomandă lavanda. Dar poți folosi și alte plante aromate precum cimbru, rozmarin sau petale de trandafir.

Pulverizează acest produs pe chiuvetă și vasul de toaletă. Trucul de care te vei îndrăgosti

Iată cei 3 pași de urmat pentru a-ți crea propriul odorizant

Pregătește niște pungi mici din bucăți de pânză. Fă mici găuri în pungi pentru a permite aromei să iasă. În pungi pune amestecul de ierburi. Închide pungile și pune-le dulap și sertare. Le poți atârna chiar și pe umerașe. În câteva zile, mirosul neplăcut nu va mai fi relevant!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel