Zambilele, beneficii uimitoare. Acționează precum un calmant. Cum pot fi folosite

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
zambilele - FOTO: Freepik@chamillewhite
zambilele - FOTO: Freepik@chamillewhite

Zambilele, gingașele flori ale primăverii, au o serie de beneficii asupra organismului.

Zambilele au efecte asupra pielii, părului și nu numai. Aceasta poate trata exemele și durerile de gât. Zambila este o plantă populară folosită mai ales în medicina tradițională din Anglia, este asociată cu eroul grec Hyacinthus. Este originară din estul Mediteranei, dar este originară din Turkmenistan și din nord-estul Iranului.

Sezonul de înflorire a acestei plante este în timpul primăverii, anunțând sfârșitul iernii. Lăstarii și păstăile de zambilă pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Frunzele acestei plante sunt în formă de inimă.

Puteți găsi zambile atât cu componente florale galbene, cât și albe. Dar varianta comună crește cu păstăi și petale mov. Dacă păstaia este matură, semințele pot fi extrase cu ușurință și consumate (iar păstăile aruncate). Cu toate acestea, păstăile tinere pot fi consumate direct prin îndepărtarea marginilor aspre.

Unii o pot cultiva pentru consum, în timp ce alții o cultivă pentru furaje. Fasolea de zambilă în special este folosită la prepararea multor delicatese din întreaga lume. Aceste fasole mai sunt denumite și fasole indiană, fasole Hyacinth și Calavance.

Aceste plante servesc și ca plante ornamentale. În unele zone, împreună cu fasolea, se consumă și florile. Ele sunt adăugate în unele delicatese pentru a spori aroma mâncării. Chiar și rădăcinile acestei plante sunt comestibile. Cu toate acestea, acestea nu sunt atât de populare - dar, conform dovezilor anecdotice, oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această plantă interesantă, dacă poate fi considerată sigură pentru consum, beneficiile pe care le oferă și potențialele efecte secundare, notează Style Craze.

Vezi și: Covrigii, bombe pentru sănătate. Oana Ciuhureanu: O combinație letală. Sunt toxici

Zambila, beneficiile florii

Aproape toate plantele au o anumită valoare medicinală, precum și nutritivă de oferit, la fel și zambilele.

Zambilele tratează eczemele

Extractele din frunzele acestei plante pot fi amestecate cu făină de orez și turmeric pentru a trata probleme ale pielii precum eczema.

Multe produse de îngrijire a pielii conțin zambile. Utilizarea zambilelor și proprietățile sale antimicrobiene, antifungice și antibacteriene le fac alegerea perfectă pentru tratarea multor afecțiuni ale pielii.

Zambilele, efect asupra părului

Deși zambilele nu sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru îngrijirea părului, acestea pot fi incluse în șampoane și balsamuri cu parfumul uimitor al unei flori proaspete.

Vezi și: Inteligența artificială, înlocuitor sau ajutor al medicilor. Ioana Lupescu: Sunt fan, dar nu va înlocui complet medicul. Ajută să trieze leziunile suspecte

Zambilele, beneficii pentru sănătate

Tulpina acestei plante poate fi folosită pentru a trata holera. Simptomele precum greața și vărsăturile pot fi reduse cu ajutorul boabelor de zambile prăjite.

Zambilele vindecă durerile de gât

Sucul extras din păstăile zambilelor poate fi folosit pentru a vindeca un gât inflamat, precum și durerile de urechi. 

Zambilele tratează mușcăturile de șarpe

O cataplasmă, preparată cu extracte de zambile, poate fi folosită pentru a trata mușcăturile de șarpe. 

Zambilele tratează bolile cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea, pot fi tratate cu ajutorul unor infuzii preparate cu frunze de zambilă. 

Zambilele funcționează ca agent antiinflamator

În Filipine, combinația dintre sucul de lămâie și sucul de zambile este folosit pentru a trata abcesele. Se aplică local pentru a vindeca inflamația.

Vezi și: Supraspecializările în medicină, de ce sunt importante. Ioana Lupescu: Sunt lucruri de graniță. Există o lipsă de informații legate de caz

Zambilele promovează digestia

Păstăile de zambile înăbușite pot face într-adevăr digestia ușoară! Medicina tradițională chineză folosește păstăile pentru a menține splina sănătoasă. Planta este, de asemenea, cunoscută pentru a trata diareea, greața, stomacul dilatat, intestinul, viermii și flatulența.

Zambilele controlează colesterolul

Proprietățile hipocolesterolemicei din păstăile de zambile controlează nivelul de colesterol din organism. 

Păstăile crude, toxice

Păstăile de zambile nu trebuie niciodată consumate în stare crudă. Acestea sunt considerate toxice și pot provoca probleme stomacale.

Vezi și: Transplantul de inimă, tratament revoluționar. Moldovan: A devenit o realitate. Omul era considerat ca fiind lăsat de Dumnezeu pe pământ fără piese de schimb

Uleiul esențial de zambile, efect relaxant

Zambilele ameliorează stresul și tensiunea. Mirosul său dulce ajută la transformarea tiparelor de gândire negative în forme de gândire pozitive. Uleiul esențial de zambile este extras dintr-o plantă cu flori bulboase cunoscută sub numele de zambile prin procesul de distilare cu solvent. Acest ulei esențial este utilizat de industria de îngrijire a pielii pentru a oferi parfumuri produselor de îngrijire a pielii.

Este, de asemenea, utilizat în aromoterapie datorită proprietăților sale terapeutice. Ajută la lupta împotriva stresului, a epuizării și a oboselii. În plus, acest ulei esențial întinerește eficient mușchii gâtului, umerilor și feței la o utilizare regulată, notează Janiherbs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel