Zambilele, beneficii uimitoare. Acționează precum un calmant. Cum pot fi folosite
Zambilele, gingașele flori ale primăverii, au o serie de beneficii asupra organismului.
Zambilele au efecte asupra pielii, părului și nu numai. Aceasta poate trata exemele și durerile de gât. Zambila este o plantă populară folosită mai ales în medicina tradițională din Anglia, este asociată cu eroul grec Hyacinthus. Este originară din estul Mediteranei, dar este originară din Turkmenistan și din nord-estul Iranului.
Sezonul de înflorire a acestei plante este în timpul primăverii, anunțând sfârșitul iernii. Lăstarii și păstăile de zambilă pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Frunzele acestei plante sunt în formă de inimă.
Puteți găsi zambile atât cu componente florale galbene, cât și albe. Dar varianta comună crește cu păstăi și petale mov. Dacă păstaia este matură, semințele pot fi extrase cu ușurință și consumate (iar păstăile aruncate). Cu toate acestea, păstăile tinere pot fi consumate direct prin îndepărtarea marginilor aspre.
Unii o pot cultiva pentru consum, în timp ce alții o cultivă pentru furaje. Fasolea de zambilă în special este folosită la prepararea multor delicatese din întreaga lume. Aceste fasole mai sunt denumite și fasole indiană, fasole Hyacinth și Calavance.
Aceste plante servesc și ca plante ornamentale. În unele zone, împreună cu fasolea, se consumă și florile. Ele sunt adăugate în unele delicatese pentru a spori aroma mâncării. Chiar și rădăcinile acestei plante sunt comestibile. Cu toate acestea, acestea nu sunt atât de populare - dar, conform dovezilor anecdotice, oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această plantă interesantă, dacă poate fi considerată sigură pentru consum, beneficiile pe care le oferă și potențialele efecte secundare, notează Style Craze.
Vezi și: Covrigii, bombe pentru sănătate. Oana Ciuhureanu: O combinație letală. Sunt toxici
Zambila, beneficiile florii
Aproape toate plantele au o anumită valoare medicinală, precum și nutritivă de oferit, la fel și zambilele.
Zambilele tratează eczemele
Extractele din frunzele acestei plante pot fi amestecate cu făină de orez și turmeric pentru a trata probleme ale pielii precum eczema.
Multe produse de îngrijire a pielii conțin zambile. Utilizarea zambilelor și proprietățile sale antimicrobiene, antifungice și antibacteriene le fac alegerea perfectă pentru tratarea multor afecțiuni ale pielii.
Zambilele, efect asupra părului
Deși zambilele nu sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru îngrijirea părului, acestea pot fi incluse în șampoane și balsamuri cu parfumul uimitor al unei flori proaspete.
Zambilele, beneficii pentru sănătate
Tulpina acestei plante poate fi folosită pentru a trata holera. Simptomele precum greața și vărsăturile pot fi reduse cu ajutorul boabelor de zambile prăjite.
Zambilele vindecă durerile de gât
Sucul extras din păstăile zambilelor poate fi folosit pentru a vindeca un gât inflamat, precum și durerile de urechi.
Zambilele tratează mușcăturile de șarpe
O cataplasmă, preparată cu extracte de zambile, poate fi folosită pentru a trata mușcăturile de șarpe.
Zambilele tratează bolile cu transmitere sexuală
Bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea, pot fi tratate cu ajutorul unor infuzii preparate cu frunze de zambilă.
Zambilele funcționează ca agent antiinflamator
În Filipine, combinația dintre sucul de lămâie și sucul de zambile este folosit pentru a trata abcesele. Se aplică local pentru a vindeca inflamația.
Zambilele promovează digestia
Păstăile de zambile înăbușite pot face într-adevăr digestia ușoară! Medicina tradițională chineză folosește păstăile pentru a menține splina sănătoasă. Planta este, de asemenea, cunoscută pentru a trata diareea, greața, stomacul dilatat, intestinul, viermii și flatulența.
Zambilele controlează colesterolul
Proprietățile hipocolesterolemicei din păstăile de zambile controlează nivelul de colesterol din organism.
Păstăile crude, toxice
Păstăile de zambile nu trebuie niciodată consumate în stare crudă. Acestea sunt considerate toxice și pot provoca probleme stomacale.
Uleiul esențial de zambile, efect relaxant
Zambilele ameliorează stresul și tensiunea. Mirosul său dulce ajută la transformarea tiparelor de gândire negative în forme de gândire pozitive. Uleiul esențial de zambile este extras dintr-o plantă cu flori bulboase cunoscută sub numele de zambile prin procesul de distilare cu solvent. Acest ulei esențial este utilizat de industria de îngrijire a pielii pentru a oferi parfumuri produselor de îngrijire a pielii.
Este, de asemenea, utilizat în aromoterapie datorită proprietăților sale terapeutice. Ajută la lupta împotriva stresului, a epuizării și a oboselii. În plus, acest ulei esențial întinerește eficient mușchii gâtului, umerilor și feței la o utilizare regulată, notează Janiherbs.
-
Nivelul ridicat de Fier, asociat cu diabetul17.12.2025, 22:02
-
Alimentele care cresc riscul de infarct cu 46%17.12.2025, 21:20
-
-
De ce să eviți purtarea zilnică a chiloților tanga. Medicii, avertisment17.12.2025, 19:50
-
Alimentele care îți distrug creierul17.12.2025, 18:53
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
