CUTREMURĂTOR! INSP: COVID-19 a ucis de 25 de ori mai mulți români decât GRIPA! OFICIAL

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Decese
Decese

Sunt multe voci care încearcă să bagatelizeze gravitatea COVID-19, boala dată de noul coronavirus SARS CoV-2, ba chiar să o compare cu o gripă. Dar cifrele arată evidența clară și înfiorătoare: 

În urma unei solicitări adresată de DC Medical, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a furnizat informații cutremurătoare. 

„În primele 9 luni ale anului în curs au fost înregistrate 72 de decese la cazuri confirmate cu gripă. Acest număr este de 25 de ori mai mic decât numărul de decese cauzate direct de COVID-19, mai exact 1.815 decese, în aceeași perioadă” au răspuns reprezentanții Compartiment de Comunicare al INSP, EXCLUSIV, la solicitarea DC Medical. 

Vorbim de decese cauzate direct de gripă sau de COVID-19!

Întrebați dacă în deceniile de când Institutul Național de Sănătate Publică centralizează date privind bolile transmisibile s-a mai înregistrat o astfel de mortalitate la vreo afecțiune de acest timp, INSP precizează că „din datele pe care le deținem, nu a fost înregistrat un număr similar de decese cauzate de vreo altă boala infecțioasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel