Dacă bea mai mult de 3 pahare de apă pe zi, poate MURI! Cazul apare o dată la 10 ani

DCMedical Team |
Data publicării:

O femeie se luptă cu o boală rară de sânge. Cazul ei șochează lumea medicală. 

O mamă a trei copii a trebuit să renunțe la slujba de vis pe care o avea în Birmingham, Anglia, pentru a lupta împotriva unei boli de sânge extrem de rare, ceea ce înseamnă că, dacă bea mai mult de trei pahare de apă pe zi, ar putea să moară.

În vârstă de 43 de ani, Becky Roberts, are boala anti-GBM (anti-membrană bazală glomerulară) - o boală extrem de rară a sângelui, care face ca sistemul imunitar să-i atace în mod eronat organele vitale.

În prezent, rinichii ei abia mai funcționează, și-a pierdut părul din cauza chimioterapiei și a slăbit destul de mult. Dacă bea mai mult de un litru de apă pe zi, lichidul îi va inunda plămânii, cauzându-i moartea. 

"Este o boală extrem de rară a sângelui, care apare o dată la 10 ani. Șansele acesteia sunt una la un milion.", a declarat Becky pentru BirminghamLive.

"Mi s-a spus că mai am cinci ani de trăit și asta a fost acum trei ani, așa că mai am doi ani.", a precizat femeia. 

"M-am îmbolnăvit atât de mult, încât medicii au trebuit să mă pună în comă indusă. Sistemul meu imunitar îmi atacă organele vitale.", a povestit Becky Roberts. 

Femeia nu poate bea mai mult de 700 ml de apă pe zi. 

"Nu-mi place să trăiesc așa.", a spus ea. "Am voie să beau doar 700 ml pe zi. Dacă beau mai mult, apa mi-ar înconjura plămânii și inima și aș ajunge la spital. Asta mi s-a întâmplat înainte, când am intrat în comă. M-au pus în comă indusă. Aveam prea multă apă în plămâni și nu mi-am dat seama.", a mai spus Becky. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel