Dacă te vindeci de COVID ai și anticorpi? Dr Herman Berkovits: trebuie SĂ ȘTIE și cei care au făcut boala în România

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV

Medicul Herman Berkovits a declarat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că nu toți care s-au vindecat de infecția COVID dezvoltă anticorpi care să-i protejeze pe viitor de boală.

Medicul Herman Berkovits, a povestit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că a trimis mulți pacienți, după ce s-au vindecat de COVID, să își facă analiza de anticorpi. 

”Nu toți care trec boala dezvoltă anticorpi. Trebuie să știe și cei care au făcut boala în România, să nu creadă că sunt deja imunizați. La noi, în Israel, se fac aceste examinări și am rămas surprins câtă lume ce a avut boala - în special într-o formă ușoară - și nu sunt deloc imunizați. Cei care au trecut printr-o formă gravă am văzut că au fost imunizați. Foarte mulți care au fost imunizați și cred că au fost imunizați au primit a doua oară boala (n. r. au făcut din nou infecția)”, a explicat doctorul Herman Berkovits.

În Israel, fiecare instituție medicală are propria metodă de a facă această analiză de anticorpi. ”Unii au o metodă prin care dau numai un răspuns pozitiv sau negativ, alții au sub formă de numere - ce procent de anticorpi ai”, adaugă specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel