Dr Herman Berkovits, EXCLUSIV: Cum a ajuns premierul israelian Benjamin Netanyahu să fie primul vaccinat

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Premierul Benjamin Netanyahu. Foto: print screen Hindustan Times
Premierul Benjamin Netanyahu. Foto: print screen Hindustan Times

Dr Herman Berkovits, celebrul medic născut în România, a dezvăluit la Academia de Sănătate, emisiunea realizată de academicianul Irinel Popescu, povestea din spatele vaccinării premierului israelian Benjamin Netanyahu, primul om din Israel care a primit vaccinul produs de Pfizer. 

Premierul Benjamin Netanyahu a fost primul om din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. 

„Și-a asumat un mare risc și vreau să spun așa, în ghilimele, sau într-o paranteză, vă spun că într-o dimineață m-a chemat și m-a întrebat: „Tvica, prietenul meu, vreau să te întreb ceva. Eu sunt destul de sănătos...” i-am spus, „nu, tu ești sănătos, nu destul de sănătos. De ce mă întrebi?” Pentru că eu sunt obligat în fiecare an să dau un proces verbal la toată mass-media israeliană despre sănătatea lui Și chiar dădusem, cu câteva săptămâni înainte, și m-am mirat că m-a întrebat. Mi-a spus: „numai tu știi asta, și încă cineva știe, că vreau să fiu primul vaccinat din Israel”. Am rămas așa, un moment, perplex, vă dați seama că mi-a pus o întrebare așa de grea. Adică trebuie să-mi dau asentimentul ca să facă el vaccinul. Este și o mare responsabilitate, nu este numai faptul că eu sunt medicul lui. Și i-am spus: „fii atent, m-am gândit exact 10 secunde. Ești absolut sănătos, poți să faci vaccinul!” După aprobarea mea, a ajuns să primească primele doze de vaccin la aeroport, și a dat această declarație că el vrea să fie primul vaccinat”, a dezvăluit cunoscutul Dr Herman Tvica Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu. 

Exemplul său a fot esențial pentru succesul campaniei de vaccinare contra COVID-19 din Israel, arată cunoscutul medic. 

„Vă spun, a fost ceva deosebit deoarece a dat curaj populației, a dat un exemplu. Vă dați seama că și eu, care am administrat vaccinul, am avut emoțiile mele, dar nu pentru facpul că dau vaccinul, pentru că am dat multe în viața mea, noi ca medici am făcut multe lucruri, și vaccinul pentru noi nu este o problemă. I pentru faptul că nu știa într-adevăr ce este acest vaccin, dacă nu face efecte secundare. În orice caz, s-a simțit deosebit, sunt deja trei săptămâni. În urmă cu două zile i-am dat a doua doză, și s-a simțit bine”, a povestit Dr Herman Tvica Berkovits. 

Ce efecte secundare s-au înregistrat în Israel, aflați din VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel