Dan Reynolds, solistul trupei Imagine Dragons, diagnosticat cu două boli incurabile: Nu mai căutați pe Google. Nu am vorbit niciodată. Mi-e jenă

Monika Baciu |
Data publicării:
dan reynolds - FOTO: Captură YouTube@FRK3 Concerts Etc
dan reynolds - FOTO: Captură YouTube@FRK3 Concerts Etc

Dan Reynolds, solistul trupei Imagine Dragons, a fost diagnosticat cu două boli incurabile. 

Dan Reynolds de la Imagine Dragons a fost diagnosticat cu două boli incurabile. Solistul trupei Imagine Dragons vorbește cu sinceritate despre experiența sa de a trăi cu o boală autoimună dureroasă și ”nevăzută”, spondilita anchilozantă.

În 2015, solistul trupei Imagine Dragons, Dan Reynolds, a luat microfonul în fața unui stadion plin de fani adoratori. Nu, nu era pe cale să interpreteze unul dintre hiturile trupei sale. În schimb, se pregătea să facă o mărturisire personală și vulnerabilă.

Reynolds suferea de durerea cronică a spondilitei anchilozante, o boală autoimună care este un tip de artrită a coloanei vertebrale. El era pregătit să împărtășească starea sa cu lumea.

”Acesta este adevărul, nu am spus niciodată acest lucru în public, niciodată, și am de gând să-l spun în această seară pentru că face parte din viața mea acum. Suferă cineva acolo de vreo boală? Nimeni nu vrea să ridice mâna?

Eu am ceva numit spondilită anchilozantă. Este o boală autoimună. Nu am vorbit niciodată despre ea pentru că, ca să fiu sincer cu voi, mi-a fost jenă. Și în seara asta o voi împărtăși, pentru că probabil că mai sunt și alți oameni care suferă de ea”, a spus Reynolds în câteva râsete și aplauze, potrivit Healthline.

Vezi și: Când se recomandă infiltrațiile. Alin Pandea: Se făceau în urmă cu zeci de ani

Durere monstruoasă din cauza spondilitei anchilozante

A fost o mărturisire importantă pentru Reynolds. Până în acea seară, la Leeds Arena din West Yorkshire, Anglia, în cadrul turneului ”Smoke + Mirrors” al trupei, nu-și spusese niciodată diagnosticul. Acum, el însuși devenea chipul unei afecțiuni care afectează milioane de oameni, dar care nu reprezintă un nume recognoscibil pentru publicul larg.

”Am fost diagnosticat cu spondilită anchilozantă la începutul anilor 20, așa că mă confrunt cu această boală de ceva vreme. A fost un proces frustrant și, de asemenea, educativ pentru mine, cred.

Nu multă lume știe despre asta. Este foarte greu de pronunțat. Este o boală atât de ascunsă, care nu a fost în atenția publicului larg.

În cele din urmă, am vorbit despre ea la spectacolul meu și, practic, am spus: ”Ei bine, asta face parte din viața mea”. Am vrut să încep să trăiesc un pic mai mult, să fiu un pic mai umană. Este o mare parte din povestea mea””, a declarat Reynolds.

Vezi și: Simptomele cancerului mortal pe care le poți depista în oglindă. Care sunt semnele la care să fii atent

Ce este spondilita anchilozantă

Simptomele sponidilitei anchilozante includ umflături intense, căldură, roșeață și durere cronică la nivelul coloanei vertebrale, precum și în zona în care se întâlnesc partea inferioară a coloanei vertebrale și pelvisul, potrivit National Institutes of Health.

Aceasta tinde să aibă un impact mai sever asupra bărbaților și se întâlnește în familii.

Durerea de spate și rigiditatea cea mai frecvent asociată cu această afecțiune tind să înceapă la sfârșitul adolescenței sau la începutul anilor de adult ai unei persoane. Pe măsură ce trece timpul, aceasta poate fuziona vertebrele unei persoane, limitând mișcarea, a raportat Asociația Americană a Bolilor Legate de Autoimunitate.

Reynolds își amintește de prima dată când a avut dureri inexplicabile, la începutul anilor 2000. Își amintește că a plecat în drumeție de-a lungul unui canion din Los Angeles și a simțit o durere profundă și înjunghiată în articulațiile coapselor și șoldurilor.

”Nu avea niciun sens. Nu aveam niciun punct de rănire. În săptămâna următoare a devenit din ce în ce mai rău. Pe timp de noapte era rău. Apoi, dimineața, aveam o rigiditate matinală proastă timp de ore întregi, până la punctul în care nu voiam să mă dau jos din pat.

Am făcut radiografii pentru a-mi da seama de asta - asta se întâmpla înainte ca trupa noastră să fie semnată. Îmi amintesc că locuiam în garsoniera mea, cu o soție și un copil și fără asigurare de sănătate. A fost o perioadă cu adevărat înfricoșătoare”, și-a amintit Reynolds.

Vezi și: La ce să ai mare grijă când mănânci castraveți covăsiți. Te pot îmbolnăvi grav

Reynolds, diagnosticat și cu colită ulcerativă

Reynolds - care suferă și de colită ulcerativă - a spus că traiul cu boli cronice necesită un anumit nivel de disciplină. De asemenea, a descoperit că yoga este o modalitate utilă de a face să circule sângele în părțile corpului său care, de obicei, ar putea fi dureroase sau inflamate.

Reynolds urmează, de asemenea, o dietă antiinflamatorie, după ce a observat că anumite alimente tind să îi declanșeze inflamația. După ce a aderat la această ajustare a dietei sale și a regimului de exerciții fizice în ultimul deceniu, el numește ceea ce are acum ”boală puțin activă”.

În timp ce încă se confruntă cu crize și dureri, el a făcut tot posibilul pentru a trăi ”relativ fără durere”. Desigur, atunci când cineva duce o viață pe drumuri, găsirea disciplinei de a gestiona bolile cronice poate fi dificilă. Reynolds a spus că un loc de muncă cu un nivel ridicat de stres și multe călătorii poate duce la un somn slab și la tentația de a mânca nesănătos.

Faptul că este tatăl a trei fiice l-a influențat, de asemenea, pe Reynold să fie cât mai sănătos posibil. Viața sa de părinte l-a determinat să folosească privilegiul care vine cu platforma sa internațională pentru bine.

”Aș spune doar că, dacă aveți dureri de spate inexplicabile, așa cum am avut eu, nu mai căutați pe Google. O mulțime de oameni din lume se cred doctori, toată lumea se crede doctor acum, intră pe Google pentru un diagnostic.

Eu zic să mergeți la un reumatolog, să căutați ajutor adevărat. Nu, nu trebuie să suferiți singuri”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel