Daniel Coriu: avem mare nevoie de vaccinare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Vaccinurile sunt una dintre cele mai importante descoperiri pentru reducerea bolilor.

Vaccinarea este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii, iar programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de boli, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu.

"Programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de cazuri de număr important de boli - difterie, tetanos, tuse convulsivă şi aşa mai departe, dar şi eradicarea unor boli. (...) Avem mare nevoie de vaccinare. Este un beneficiu pentru noi toţi, beneficiu pentru pacienţi, pentru personalul medical, dar şi pentru comunitate. Trebuie să luptăm cu toţii să existe acces nelimitat la vaccin, indiferent care ar fi el, şi la aceste programe de vaccinare", a punctat medicul.
El a mai arătat că există foarte multe proiecte de cercetare pentru a dezvolta noi vaccinuri.

"Pentru pacienţii noştri hemoto-oncologici folosim vaccinarea, recomandăm larg vaccinarea. Vaccinarea antigripală este obligatorie pentru aproape toţi pacienţii", a subliniat Coriu, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel