De câte ouă ai nevoie, de fapt, pentru maioneza clasică. Truc ce merită salvat în carnețelul cu rețete

Adisa Codruț |
Data publicării:

O maioneză bună poate fi făcută din doar trei ingrediente: un gălbenuș de ou, apă și ulei. 

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj-Napoca, dezvăluie că dintr-un singur gălbenuș se poate obține o cantitate greu de imaginat de maioneză.

”Putem obține douăzeci și patru de litri de maioneză dintr-un singur gălbenuș de ou. Cantitatea de maioneză care poate fi obținută dintr-un singur gălbenuș de ou depinde de cantitatea de apă prezentă în maioneză. Da, de apă. Rețetele tradiționale ne indică că dacă adăugăm prea mult ulei, maioneza se taie.

Cu toate acestea, Harold McGee, a obținut douăzeci și patru de litri de maioneză dintr-un singur gălbenuș, în mod firesc, cu ajutorul științei. Știind că uleiul se aranjează în picături într-o fază continuă (apă), el și-a dat seama că mica cantitate de apă conținută în mod normal de gălbenușul de ou nu era suficientă pentru a prepara o cantitate mare de maioneză. Astfel, pentru a menține picăturile de ulei separate în faza apoasă, a adăugat apă în timp ce adăuga ulei. Mai exact, pentru fiecare cană de ulei, el recomandă adăugarea a trei lingurițe de apă”, explică profesorul Dan Vodnar în mediul online.

Ouă - beneficii

 

Consumul de ouă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sportivii pot profita, în special, de aceste beneficii. Ouăle sunt pline de aminoacizi esențiali și proteine ​​care ajută la construirea mușchilor. De asemenea, conțin alți nutrienți importanți, cum ar fi fierul, colina, acidul folic, sulful și zincul, și vitaminele B2, B12, E și D. Împreună îmbunătățesc funcția noastră cognitivă, memoria, creșterea naturală a părului și a unghiilor, iar la cei mai în vârstă, pot combate bolile oculare, cum ar fi cataracta și pot reduce tensiunea arterială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel