4 REGULI ca să faci o omletă pufoasă și zemoasă

Dana Lascu / 18 mai 2021 / 23:45
Omletă pufoasă și zemoasă. Foto: Pixabay
Omletă pufoasă și zemoasă. Foto: Pixabay

Vrei o ompletă pufoasă și cremoasă? Urmează aceste reguli simple și nu vei mai da greș: 

Ouăle sunt un ingredient versatil și pot fi gătite în diferite moduri și cu diferite ingredinte pe lângă ele. Dar când vorbim de omletă, ca ea să iasă pufoasă și zemoasă în același timp, trebuie să respecți patru reguli: 

1. Ouăle se bat bine înainte de a le pune în tigaie, până când textura e uniformă și nu mai vezi bucăți neamestecate din albuș sau gălbenuș. Când bateți energic, încorporați aer care ajută la producerea ouălor pufoase.

2. În timp ce preparați omleta, rețineți că acestea continuă să gătească chiar și după ce tigia a fost luată de pe foc. Deci când ați obținut textura dorită, le puneți urgent în farfurie.

3. Gătiți ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse. 

4. Când puneți ouăle în tigaie, folosiți o spatulă pentru a învârti oul în cercuri în jurul tăvii. Acest lucru se face pentru a obține consitența cremoasă dar a și le păstra pufoase în același timp. Învârtiți cu spatula sau lingura până când ouăle par îngroșate, pentru a obține omletă moale și zemoasă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy