4 REGULI ca să faci o omletă pufoasă și zemoasă
Vrei o ompletă pufoasă și cremoasă? Urmează aceste reguli simple și nu vei mai da greș:
Ouăle sunt un ingredient versatil și pot fi gătite în diferite moduri și cu diferite ingredinte pe lângă ele. Dar când vorbim de omletă, ca ea să iasă pufoasă și zemoasă în același timp, trebuie să respecți patru reguli:
1. Ouăle se bat bine înainte de a le pune în tigaie, până când textura e uniformă și nu mai vezi bucăți neamestecate din albuș sau gălbenuș. Când bateți energic, încorporați aer care ajută la producerea ouălor pufoase.
2. În timp ce preparați omleta, rețineți că acestea continuă să gătească chiar și după ce tigia a fost luată de pe foc. Deci când ați obținut textura dorită, le puneți urgent în farfurie.
3. Gătiți ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse.
4. Când puneți ouăle în tigaie, folosiți o spatulă pentru a învârti oul în cercuri în jurul tăvii. Acest lucru se face pentru a obține consitența cremoasă dar a și le păstra pufoase în același timp. Învârtiți cu spatula sau lingura până când ouăle par îngroșate, pentru a obține omletă moale și zemoasă.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
