EXCLUSIV COVID, infecție bianuală. Dr. Simin Aysel Florescu: Vom avea de două ori pe an. În sezonul rece, concomitent cu gripa
Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a explicat la Camera Deputaților pe baza căror informații a decis Guvernul să nu deschidă restaurantele de la 15...
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat luni, la Camera Deputaților, că cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor și că el respectă recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătății și ale medicilor.
„Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătății, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai așteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână și o facem natural practic este același lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiștii și, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm. (...) Eu cred că dacă toți respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise și restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic ", a spus Popescu.
Ministrul Economiei a precizat că țările europene sunt cu două săptămâni și jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei și nu se poate face o comparație cu acestea.
„Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Național de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Ați văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare și nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească și mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideți să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniștiți într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a spus Virgil Popescu.
Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.
CIA afirmă că "cel mai probabil" COVID-19 a provenit dintr-un laborator.
Pandemia COVID-19 nu mai este o urgență de sănătate la nivel mondial.
Pandemia rămâne un subiect tabu în China la cinci ani de la înregistrarea primului deces cunoscut legat de COVID-19.
Ce trebuie să știi dacă faci COVID-19 în această vară.
China afirmă că institutul Wuhan nu a fost implicat în crearea virusului COVID-19
Noua tulpină COVID provoacă o creștere semnificativă a numărului de noi îmbolnăviri.
Cererea AstraZeneca pentru medicamentul de prevenire COVID primește o evaluare accelerată în UE.
Asta s-a aflat acum despre COVID. Persoanele infectate sunt afectate grav.
Actualizare epidemiologică: cazurile COVID-19 în creștere în Europa.
Medicul Carmen Dorobăț ne-a vorbit despre noua variantă COVID-19, EG. 5, care a început să îngrijoreze oamenii în această perioadă.
Ce trebuie să știm despre varianta EG.5 a COVID-19. Ce este, care sunt simptomele și ce o diferențiază de restul variantelor COVID-19.
O greșeală pe care o facem când suntem răciți ne poate agrava situația. Mai mult, poate duce și la alte complicații, unele cu potențial mortal.
Site-ul Casei Albe susţine teoria conform căreia coronavirusul provine dintr-un laborator.