De ce să îți pui cafea pe față, efectele sunt imediate!

Deși este un proces natural, îmbătrânirea este responsabilă de schimbările din organism, unele acceptate cu greu de către femei. Din fericire, unele remedii naturale pot estompa ridurile și petele maronii de pe față. 

Dincolo de efectele timpului, pielea este pusă constant la încercare. Poluarea, fumatul, dieta, stilul de viață sedentar, tulburările hormonale - sunt factori agravanți. În plus, stresul oxidativ favorizează îmbătrânirea celulară și pierderea elasticității pielii. Astfel, este indicat să pariezi pe ingrediente antioxidante pentru a atenua acest fenomen. Printre acestea se numără cafeaua și migdalele. 

Cafea - beneficii

Având un conținut ridicat de cofeină, potasiu, calciu și magneziu, cafeaua oferă multe beneficii, atunci când este consumată moderat sau utilizată local. Într-adevăr, potrivit unui studiu privind utilizarea cofeinei în produsele cosmetice, aceasta ar încetini procesul de îmbătrânire a pielii și ar crește microcirculația sângelui, datorită capacităților sale antioxidante. 

Migdale - beneficii

Surse de calciu, magneziu, potasiu, zinc și vitamina E, migdalele au proprietăți antioxidante deosebit de eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Mai mult, vitamina E prezentă în migdale (conținut: 14,6 mg / 100g conform Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară, a Mediului și Sănătății în Muncă (ANSES)) favorizează vindecarea și protejează pielea împotriva radicalilor liberi și, prin urmare, previne și reduce îmbătrânirea pielii (riduri, pete, pierderea elasticității etc.). 

Astfel, cafeaua și migdalele fac minuni pentru piele, mai ales dacă sunt combinate. 

Remediu natural anti-îmbătrânire

Ingrediente: 

4 linguri de cafea măcinată organică 

3 linguri de lapte organic de migdale

Pregătire: 

Amestecă toate ingredientele până obții o textură groasă, dar ușor granuloasă.

Utilizare:

Cu mișcări circulare aplică un prim strat de pastă pe față, folosind degetele, pentru a-ți stimula pielea, apoi aplică un al doilea strat și lasă-l să acționeze aproximativ cincisprezece minute. În cele din urmă, clătește-ți fața cu apă călduță, apoi dă-ți cu apă rece, pentru a întări pielea și a strânge porii. 

Această mască trebuie utilizată o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel